Žilina ukončila úspešnú sériu Senice

TA3, TASR
5.11.2011 23:42

Žilina na svojom ihrisku privítala Senicu, ktorá do dnešného zápasu ťahala úspešnú sériu 10 zápasov bez prehry.

Žilina ukončila úspešnú sériu Senice

MŠK Žilina - FK Senica 3:1 (3:1)
Góly: 8. Šíma (vlastný), 26., 38. Mráz (druhý z 11 m) - 22. Valenta. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Strnad, Pavlík (obaja Senica), 2189 divákov
Zostavy a striedania:
Žilina: Krnáč - Mabouka, Štrba, Kerla, Mráz - Pečovský, Angelovič (81. Pich), Barčík, Gergel - Ceesay (86. Deza), Majtán (43. Střihavka) 
Senica: Bolek - Gorosito, Pavlík (46. Pillár), Gajdošík, Šíma - Strnad (82. Wijlaars), Kóňa, Valenta, Ďurica - Piroska, Kalabiška (86. Hošek)

Šláger pod Dubňom sa začal bleskovo. Už v ôsmej minúte Žilinčania rozbehli podarený protiútok, Gergel z ľavej strany krížnym pasom našiel v pokutovom území nabiehajúceho Ceesaya, ten v tutovke síce napálil brvno, no lopta sa odrazila do obrancu Šímu a od neho do vlastnej siete - 1:0. Senica odpovedala o 14 minút neskôr. Piroska na ľavom krídle oklamal Štrbu, pohodlne odcentroval do šestnástky, lopta sa však odrazila na Valentu, ktorý čakal na hranici pokutového územia a cez brániaceho Mráza prepálil loptu až za Krnáča. Už o štyri minúty neskôr hosťujúci Strnad fauloval v tesnej blízkosti šestnástky, videl žltú kartu a nasledoval priamy kop pre domácich. Patrik Mráz krásnou strelou poslal "šošonov" opäť do vedenia. V 38. minúte sa do vápna vrútil Majtán, Pavlík ho musel faulovať a rozhodca Horváth ukázal žltú kartu aj na biely bod - penaltu bezpečne premenil Patrik Mráz. O niečo neskôr žilinské tribúny videli nepríjemné zranenie Majtána, ktorý po súboji zostal ležať na zemi s výkrikom bolesti, na nosidlách ho okamžite odniesli do kabíny, jeho ľavá ruka bola v neprirodzenej polohe.

Žilina mala prevahu aj po zmene strán a okrem toho aj množstvo gólových príležitostí. Hneď na začiatku druhého polčasu spálil príležitosť Střihavka a po ňom Angelovič pálil iba do spoluhráča Ceesaya. O pár minút neskôr Ceesay využil Barčíkovu prihrávku, odstavil si obrancu a vo výbornej pozícii nechal vyniknúť iba senického brankára Boleka. V 64. minúte si Angelovič na pravej strane nechal loptu na svojich kopačkách, prenikol cez niekoľko hráčov a z rohu pokutového územia strieľal k bližšej žrdi, Bolek vyrážal. O dve minúty neskôr sa z opačnej strany dostal pred bránku Ceesay, snažil sa ešte prihrávať lepšie postavenému spoluhráčovi v malom vápne, ale brankár Bolek vystihol jeho úmysel a bravúrne sa hodil do prihrávky. V 73. minúte Žilina zahodila obrovskú tutovku. Senica stratila loptu vysunutá ďaleko v ofenzíve, Pečovský okamžite založil protiútok krásny pasom na šprintujúceho Angeloviča, lenže ten si obchádzal brankára Boleka a dostal sa až ďaleko mimo strelecký uhol, spätná prihrávka už nikoho zo spoluhráčov nenašla. Senica mala v druhom dejstve iba náznaky šance, v 76. minúte spadol v pokutovom území útočník Juraj Piroska, ale rozhodca Horváth zrejme poučený aj Piroskovým teatrálnym divadlo z predchádzajúceho kola nepískal. V 90. minúte ešte Barčík výbornou prihrávkou našiel dobre postaveného Gergela, no jeho strela mierila asi polmetra vedľa brány Senice. To bolo v Žiline všetko.

Ľubomír Nosický, tréner Žiliny: "Náš dnešný výkon si cením. V prvom polčase sme sa snažili hrať aktívne a donútiť súpera k chybám, čo sa nám aj podarilo. V druhej polovici sme už kontrolovali výsledok, ale opäť sme mali aj dostatok gólových príležitostí. Som spokojný s výkonom mužstva aj s konečným výsledkom."

Stanislav Griga, tréner Senice: "Zápas sme si prehrali už v prvom polčase. To, čo nás zdobilo v predchádzajúcich stretnutiach, čiže herná disciplína, to nám dnes v našom výkone chýbalo. Súperovi sme dali príliš veľa priestoru, vlastnou nedisciplinovanosťou sme posadili domácich na koňa. Po zmene strán to bolo lepšie, ale nepodarilo sa nám streliť kontaktný gól. Žilina dnes vyhrala zaslúžene, no z nášho výkonu v prvom polčase som rozčarovaný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok