Pri streľbe v Novom Mexiku zomreli najmenej traja ľudia, podozrivý bol na mieste zabitý

TA3 TASR
15.5.2023 22:07

Najmenej traja ľudia zahynuli a viacero ďalších utrpelo zranenia po streľbe, ku ktorej došlo v pondelok v meste Farmington v americkom štáte Nové Mexiko. Informovala agentúra AP.

Pri streľbe v Novom Mexiku zomreli najmenej traja ľudia, podozrivý bol na mieste zabitý
TASR/AP

Tamojšia polícia na sociálnej sieti Facebook spresnila, že došlo k viacerým civilným obetiam a strelec bol "na mieste konfrontovaný a zabitý". Strelné zranenia utrpeli aj dvaja zasahujúci policajti, pričom obaja boli v stabilizovanom stave hospitalizovaní v miestnej nemocnici.

Polícia ďalej uviedla, že identita strelca nebola bezprostredne známa. K streľbe došlo krátko po 11.00 h miestneho času a tamojší predstavitelia okamžite pristúpili k preventívnemu uzavretiu všetkých škôl v meste. V prípade podľa predstaviteľov polície prebieha "otvorené a aktívne vyšetrovanie".

Farmington, ktorý sa nachádza na severozápade Nového Mexika, má takmer 50-tisíc obyvateľov a slúži okrem iného aj ako moderné centrum pre obchodovanie s priľahlým územím rezervácie indiánskeho kmeňa Navajo, pripomína AP. Mesto je od štátnej metropoly Santa Fe vzdialené zhruba 320 kilometrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok