Bolesť hlavy zmizne bez liekov: Skúste tieto tri techniky, fungujú do pár minút

TA3/zm
24.5.2023 16:00

Pôvodcov bolestí hlavy je mnoho, no zvyčajne ide o stuhnutú krčnú chrbticu, prípadne nedostatočný pitný režim alebo stres. Proti tomu vám pomôžu veľmi jednoduchí cviky.

Bolesť hlavy zmizne bez liekov: Skúste tieto tri techniky, fungujú do pár minút
Freepik

Pár sekúnd, prípadne minút a bolesť hlavy môže ustúpiť aj bez liekov, ak viete, ako na to.

Dychové cvičenie

V prípade, že je pôvodcom bolestí hlavy stres, najlepšie sa uvoľníte pomocou dychových cvičení. Ľahnite si na chrbát na posteľ a zhlboka sa nosom päťkrát nadýchnite do brucha. Nádych by mal trvať osem sekúnd, následne na 5 sekúnd zadržte dych a ústami pomaly vydychujte. Cvičenie uvoľňuje napätie tým, že okysličuje celé telo. A vďaka tomu môže odznieť aj bolesť hlavy.   

Desaťsekundové uvoľnenie

Ak je dôvodom bolesti hlavy stuhnutý krk, pomôže vám veľmi jednoduchý cvik. Sadnite si na stoličku, predkloňte sa a lakťami sa oprite o stehná. V tejto polohe nechajte hlavu voľne padnúť, čím uvoľníte tlak v krčnej chrbtici. Zotrvajte v polohe desať sekúnd a ak je to potrebné, opakujte ešte niekoľkokrát.

Akupresúrna metóda

Metóda stláčania konkrétnych bodov na tele je prastará a má aj niekoľko metód, ako zastaviť bolesť hlavy. Pomocou ukazováku a prostredníku si klepkajte jemne nad obočím. Ak bude niektoré miesto reagovať citlivejšie, našli ste bod, na ktorý treba vyvinúť jemný tlak. Pomocou prstu stlačte miesto na 30 sekúnd. Technika pomáha najmä v prípade, že sa hlava ozvala vplyvom zmeny počasia alebo tlaku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok