Vo Viedni zablokovali klimatickí aktivisti dopravu

ta3 TASR
15.5.2023 11:10

Klimatickí aktivisti v pondelok zablokovali dopravu na viacerých miestach rakúskeho hlavného mesta Viedeň. TASR správu prevzala z agentúry APA.

klimatická núdza znečistenie emisie 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

Takéto akcie zvykne organizovať skupina Posledná generácia (Letzte Generation) a v pondelok ráno sa zamerala na mosty v rakúskom hlavnom meste. Polícia hlásila blokády na viacerých mostoch cez rieku Dunaj i na námestí Schwarzenbergplatz. 

Automotoklub ÖAMTC hlásil vo Viedni rozsiahle dopravné zápchy a až jednohodinové zdržania. Viedenská polícia na Twitteri oznámila, že blokády boli uvoľnené okolo 9.00 hodiny.

Na protestoch sa v pondelok podľa Poslednej generácie zúčastnilo približne 60 aktivistov a ďalšie osoby. Skupina podľa svojich vyjadrení na Twitteri upozorňuje na používanie fosílnych palív. "Vláda nie je pripravená chrániť náš život prostredníctvom jednoduchých opatrení," uviedli aktivisti.

Posledná generácia podporuje čo najlacnejšie a najjednoduchšie opatrenia na udržanie plnohodnotného života v budúcnosti, píše APA. Takisto žiada obmedzenie maximálnej rýchlosti na diaľnici na 100 kilometrov za hodinu a zákaz ďalšej ťažby ropy a zemného plynu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok