NHL: Vegas zdolalo Edmonton. Prebojovalo sa tak do finále Západnej konferencie

ta3 TASR
15.5.2023 07:26

Hokejisti Vegas Golden Knights sa prebojovali do finále Západnej konferencie zámorskej NHL. V šiestom stretnutí 2. kola play off vyhrali na ľade Edmontonu Oilers 5:2 a celú sériu 4:2 na zápasy. V konferenčnom finále narazia na lepšieho z dvojice Dallas - Seattle (3:3 na zápasy).

NHL: Vegas zdolalo Edmonton. Prebojovalo sa tak do finále Západnej konferencie
TASR/AP

Hostia rozhodli o triumfe v druhej tretine, ktorú vyhrali 3:0 a otočili v nej z 1:2 na 4:2. Všetky tri góly v prostrednej časti zaznamenal Jonathan Marchessault, ktorého vyhlásili za muža zápasu. Výborný výkon predviedol aj brankár Adin Hill, keď kryl 38 zo 40 striel Oilers. 

"Potrebujete, aby vás brankár podržal a on bol skvelý. Síce sme na začiatku série stratili Laurenta Brossoita, no Adam nastúpil a zaslúžil si pochvalu," povedal útočník Vegas Jack Eichel pre nhl.com. Na domácu bránku smerovalo iba 22 striel. Edmonton sa v tretej tretine ešte snažil znížiť, no Hilla už neprekonal a v závere inkasoval do prázdnej bránky z hokejky Williama Karlssona.

"Určite si to užijeme, ale sme len v polovici cesty. Každý večer sa všetci snažia hrať dobre a niekedy sme za to odmenení. V jednom stretnutí sa darí viac jednému hráčovi, v druhom zase zaberie niekto iný. Takto prebieha celá naša sezóna a aj preto sa nám darí," povedal Marchessault pre nhl.com. 

Vegas sa vo finále Západnej konferencie stretne s lepším z dvojice Dallas Stars alebo Seattle Kraken, ktorých čaká siedmy duel v noci na utorok o 2.00 SELČ v Dallase.

Úvodné tri góly padli v úvodných troch minútach pondelkového zápasu. Už po 24 sekundách otvoril skóre hosťujúci Reilly Smith, no o ďalších 31 vyrovnal Connor McDavid a v čase 2:43 otočil skóre Warren Foegele. Domáci kapitán ukončil play off s 20 bodmi ako priebežný líder produktivity, Leon Draisaitl bol druhý s 18 bodmi a najlepší strelec s 13 gólmi. Podľa agentúry dpa by teoreticky mohol posilniť Nemecko na prebiehajúcich majstrovstvách sveta. 

"Ťažko sa mi teraz hľadajú slová. Samozrejme, keď začínate sezónu, ste v nej preto, aby ste ju vyhrali. Ak sa vám to nepodarí, potom to cítite ako neúspech alebo premárnený rok. Bolí to. Nedokázali sme si vytvoriť dostatok príležitostí v hre 5 na 5. Aj keď sme v tomto stretnutí strelili v tomto formáte dva góly, niekedy to nemusí stačiť. Sám musím zobrať veľa zodpovednosti na seba, dnes som nehral dobre," uviedol Draisaitl, ktorý si v šiestom zápase pripísal tri strely, no aj štyri mínusové body. 

Kapitán McDavid uznal kvality súpera: "Urobili veľa dobrých vecí, zavreli to a bolo ťažké sa v tretej tretine presadiť. Stále sme však mali možnosti, no nenašli sme spôsob ako prekonať ich obranu."

2. kolo play off NHL - semifinále Západnej konferencie - 6. zápas:

Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 2:5  /konečný stav série: 2:4, postúpilo Vegas/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok