Japonská vodná diéta: Kilá sa odplavia bez toho, aby ste hladovali

TA3/zm
22.5.2023 16:00

Táto diéta je postavená na očiste a detoxikácii organizmu. Podstata spočíva nielen v množstve vypitej vody, ale aj konkrétnych časoch, kedy treba prijímať tekutiny.

Japonská vodná diéta: Kilá sa odplavia bez toho, aby ste hladovali
Freepik

Cesta k zníženiu telesnej hmotnosti snáď nikdy nebola jednoduchšia ako v prípade japonskej vodnej diéty, ktorá sa dokonca považuje za jednu z najzdravších na svete.

Množstvo vody

Aj keď sa denný príjem tekutín líši podľa pohlavia, veku, ročného obdobia či množstva pohybu, ktorý vykonávate, dalo by sa všeobecne povedať, že priemerne treba vypiť 2,5 litra za deň. Toto množstvo zodpovedá asi desiatim pohárom vody. V Japonsku sa na pitný režim kladie veľký dôraz, a tak práve v tejto krajine vznikla pomerne jednoduchá, no o to efektívnejšia diéta. Odplavené kilogramy sú bonus, v prvom rade ide o zdravie a vyplavovanie toxínov z tela.

Princíp diéty

Množstvo vody je teda jasné, teraz ide o konkrétne princípy, kedy sa treba počas dňa napiť. Prvý pohár vody vypite hneď po prebudení na lačný žalúdok ešte predtým než si umyjete zuby. Ranný nápoj stabilizuje tráviaci systém a je podľa Japoncov kľúčový pre chudnutie. Mal by mať izbovú teplotu a odporúča sa množstvo 160 ml. Raňajky by po prvom pohári vody mali nasledovať až o 45 minút.

Následne pijete pohár vody vždy 20 minút pred jedlom, pričom sa počíta s piatimi porciami za deň. Z toho teda vyplýva, že treba zobrať väčší pohár, ideálne 250 až 300 ml. Treba však dodržať aj to, že po jedle nasledujúce 2 hodiny nevypijete nič. Japonci tým sledujú dodržiavanie nielen pitného, ale aj stravovacieho režimu, ktorý po pár dňoch začne sám šliapať ako hodinky.

Viac vody, menej jedla

Princíp pitia pred jedlom je dobre známy, pretože tekutina naplní žalúdok a následne sa neprejedáte. Odborníci považujú túto diétu za jednu z najzdravších na svete, nevidia však dôvod, prečo by sa človek po jedle nemohol napiť ďalšie dve hodiny. Toto pravidlo však slúži tým, ktorí majú problém ustriehnuť si pravidelné jedenie a rozostupy medzi jednotlivými porciami stravy bývajú dlhšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok