Vraj ak prestanú jesť, stretnú sa s Ježišom. Počet obetí kresťanskej sekty v Keni presiahol dvesto

ta3 tasr
13.5.2023 20:43

Na 201 mŕtvych už v Keni stúpol počet obetí kresťanskej sekty, ktorej príslušníci sa vyhladovali na smrť. Vyšetrovatelia totiž v sobotu objavili v lese ďalších 22 tiel. Informuje o tom agentúra AFP odvolávajúca sa na vyjadrenia miestnych úradov.

Vraj ak prestanú jesť, stretnú sa s Ježišom. Počet obetí kresťanskej sekty v Keni presiahol dvesto
TASR/AP

Polícia sa domnieva, že väčšina tiel nájdených v rozsiahlej 325-hektárovej zalesnenej oblasti Shakahola neďaleko pobrežného mesta Malindi patrí členom sekty, ktorej vodca Paul Makenzie Nthenge im údajne prisľúbil, že ak prestanú jesť, "stretnú sa s Ježišom". Tragédia je označovaná ako "masaker z lesa Shakahola". 

Polícia už v súvislosti s prípadom zatkla 26 ľudí vrátane 50-ročného Mackenzieho aj skupiny osôb, ktorá mala zabezpečiť, aby nikto daný pôst neporušil a z lesa neodišiel živý.

Vyšetrovatelia teraz oznámili, že na nasledovné dva dni pozastavia exhumačné práce, pričom pokračovať v nich budú v utorok. Zakladateľ medzinárodnej cirkvi dobrej zvesti Mackenzie Nthenge sa 14. apríla vzdal polícii. Tento bývalý taxikár, ktorý svoju cirkev založil v roku 2003, bol už v roku 2017 zatknutý a obvinený z "radikalizácie", pretože obhajoval neumiestňovanie detí do škôl s tvrdením, že vzdelávanie sa v Biblii neuznáva. 

Súd v stredu nariadil, aby zostal vo väzbe nasledovné tri týždne. Príčinou úmrtí väčšiny dosiaľ objavených obetí bolo vyhladovanie, niektoré z obetí, vrátane detí, však boli uškrtené, zbité či udusené, priblížil patológ Johansen Oduor.

Celý prípad otriasol kenskou verejnosťou a tamojšieho prezidenta Williama Ruta doviedol k tomu, aby v súvislosti s kauzou zriadil vyšetrovaciu komisiu. Zároveň stanovil pracovný tým, ktorý má preskúmať predpisy upravujúce činnosť náboženských organizácií v krajine.

Témy: Keňa obeť les
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok