Slovan Bratislava získal trinásty titul majstra Slovenska. Porazil Banskú Bystricu

ta3 tasr
13.5.2023 18:38

ŠK Slovan Bratislava získal rekordný trinásty titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Piatu majstrovskú trofej vo Fortuna lige za sebou si zaistil v sobotu víťazstvom 2:1 na ihrisku MFK Dukla Banská Bystrica v predposlednom 9. kole nadstavbovej skupiny o titul.

Oba góly vsietil Aleksandar Čavrič. Pred druhou Dunajskou Stredou majú "belasí" päťbodový náskok. Slovan bude v novej sezóne opäť reprezentovať slovenský futbal v Lige majstrov. Začne v 1. predkole (prvé zápasy 11./12. júla, odvety 18./19. júla). Meno súpera spozná na žrebe, ktorý je na programe 20. júna v Nyone.

Slovan začal pod Urpínom napĺňať papierové predpoklady už v dvanástej minúte, keď Lovat stihol loptu na ľavej strane ešte pred bránkovou čiarou, poslal ju pred bránku a z hranice malého vápna pohotovo zakončil Čavrič. Po pol hodine sa zranil brankár Slovana Trnovský a nahradiť ho musel Chovan. 

Domáci do polčasu územnú prevahu nepretavili do čistej šance a po zmene strán inkasovali aj druhýkrát, keď unikajúceho Abubakariho fauloval brankár Hruška a penaltu premenil Čavrič. V závere duelu znížil hlavou striedajúci Depetris, ale aj tak mohli na Štiavničkách i za asistencie polície prepuknúť majstrovské oslavy Slovana.

FL - 9. kolo nadstavbovej skupiny o titul:      

MFK Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:1)

Góly: 89. Depetris – 12. a 61. Čavrič (druhý z 11m). Rozhodovali: Kráľovič – Vorel, Štrbo, bez kariet, 6018 divákov

Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Gorosito (83. Hanes), Willwéber – B. Ľupták – Pišoja (62. Depetris), Balić, Faško, Záhumenský – Káčerík (62. A. Slávik), Rymarenko
Slovan: Martin Trnovský (36. A. Chovan) – Medveděv, Križan, De Marco, Lovat – Kankava – Barseghjan (82. Zuberu), Kucka, Čakvetadze (72. Zmrhal), Čavrić (82. Pauschek) – Abubakari (72. Lichý)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok