Švédsko zdolalo Nemecko, rozhodol Lindberg. Zápas nebol bohatý na góly

ta3 tasr
12.5.2023 22:08

Hokejisti Švédska zvíťazili v piatkovom zápase A-skupiny 86. MS nad Nemeckom 1:0. Jediný presný zásah stretnutia v Tampere zaznamenal v 42. minúte útočník Oscar Lindberg. Nemci nastúpia v sobotu o 19.20 SELČ proti domácemu Fínsku, Švédi odohrajú druhý zápas až v nedeľu o 19.20 s Rakúskom.

Švédsko zdolalo Nemecko, rozhodol Lindberg. Zápas nebol bohatý na góly
TASR/AP

Nemci vstúpili do súboja so Švédskom nebojácne a od úvodu sťažovali favoritovi konštruktívnu rozohrávku. Dokázali si aj vypracovať dve sľubné príležitosti, najmä pri Wagnerovej strele po sto sekundách hry podržal svoj tím brankár Johansson. V defenzíve držali Nemci obranný tvar, bránili natesno a aktívne pracovali s hokejkami, čo neumožnilo Švédom presadiť sa. V prostrednej časti sa hra "Tre Kronor" zlepšila a v 26. minúte bol blízko gólu v početnej výhode Lindberg, ale Niederbergerovi pomohla ľavá žŕdka. 

Severania sa čoraz viac pripomínali a začínali preukazovať svoj ofenzívny potenciál. Nemcov v 34. aj 37. minúte podržal Niederberger, ktorý zlikvidoval gólové šance Peterssona aj Raymonda z bezprostrednej blízkosti. Švédi vstúpili aktívne aj do tretieho dejstva a v 42. minúte už Niederberger nemal nárok na teč Lindberga, ktorý využil presilovú hru - 1:0. Nemci nedokázali nadviazať na svoj dobrý výkon z úvodu zápasu a do ohrozenia švédskej bránky sa dostali až v záverečnej hre bez brankára, no vyrovnať sa im nepodarilo.

A-skupina:

Švédsko – Nemecko 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 42. Lindberg (Berggren, Petersson). Rozhodovali: Kaukokari (Fín.), Štolc – Cattaneo (obaja Švajč.), Wyonzek (Kan.), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 9179 divákov.

Švédsko: Johansson - Tömmernes, Sandin, Pudas, A. Lindholm, Bengtsson, Nemeth - Raymond, Carlsson, Nylander - Petersson, P. Lindholm, Berggren - Silfverberg, Lindberg, Grundström - Sörensen, de la Rose, Everberg
Nemecko: Niederberger - Seider, M. Müller, Wissmann, J. Müller, Hüttl, Wagner, Szuber - Peterka, Kahun, Tiffels - Ehl, Sturm, Soramies - Fischbuch, Kastner, Noebels - Schütz, Stachowiak, Tuomie

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok