Tak takto?!: Ak sa bude dariť vláde, bude sa dariť aj krajine, tvrdí Šeliga. Viskupiča teší výber premiéra

ta3
12.5.2023 16:15

Poslanci Juraj Šeliga z Demokratov a Marián Viskupič zo SASKY reagovali v relácii Tak takto?! z Národnej rady SR na otázky k aktuálnym témam, ktoré rezonujú spoločnosťou.

20230512_tak_takto_4.jpg
TA3

Prezidentka zverejnila oficiálny zoznam nových členov úradníckej vlády. Dovtedy bolo potvrdené iba jedno meno, ktorým bol budúci premiér Ľudovít Ódor. "Pán Ódor je odborník. Budeme konštruktívny, Heger s ním bude rokovať," povedal na úvod Juraj Šeliga. Demokrati sa podľa neho budú snažiť presadiť niektoré veci do programového vyhlásenia vlády. Nechce sa tváriť, že čím horšie úradnícka vláda dopadne, tým lepšie to bude pre Slovensko. "Ak sa bude dariť vláde, bude sa dariť aj krajine" uviedol. 

Marián Viskupič zo SASKY oceňuje, žena post premiéra prichádza jeden z najlepších slovenských ekonómov. "Nebude to mať ľahké. Jeho úlohou bode doviesť krajinu do pokoja pred predčasnými voľbami," povedal. Za ďalšiu kľúčovú úlohu Ódora považuje prípravu rozpočtu. Podľa jeho slov mu drží palce a sľubuje mu plnú podporu od SASKY. Táto strana je jedna z mála, ktorá tvrdí, že vysloví úradníckej vláde dôveru. 

 Podľa Viskupiča bolo ukončenie vlády Eduarda Hegera a vymenovanie úradníckej vlády jedinou možnosťou pre Slovensko. "Je dobré, že členovia vlády sa nebudú musieť zaoberať voľbami," dodal. Šeliga nevie povedať, či sa bude Ódorovi dariť lepšie, než Hegerovi. Ten sa podľa neho snažil do poslednej chvíle, aby Slovensko fungovalo. 

Celú reláciu Tak Takto?! si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok