Šimečka oceňuje vyváženosť vlády. Verí v zabezpečenie pokojného chodu štátu

ta3/TASR
12.5.2023 14:08

Mimoparlamentné Progresívne Slovensko oceňuje vyváženú skladbu vlády odborníkov, ktorú predstavila prezidentka SR Zuzana Čaputová. Líder hnutia Michal Šimečka verí, že kabinet odborníkov dokáže zabezpečiť pokojný a riadny chod ministerstiev a štátu do volieb. Podporu takejto vláde vyjadrí v Národnej rade SR aj nezaradený poslanec a podpredseda PS Tomáš Valášek.

Monitor: Šimečka dúfa, že po voľbách bude možné zložiť vládu bez Smeru a Hlasu
TASR/Jaroslav Novák

"Prezidentka sa k neľahkej, ale potrebnej úlohe postavila zodpovedne. Personálne obsadenie nie je ani vyslovene konzervatívne, ani progresívne, ako mnohí vopred konšpirovali," vyhlásil Šimečka. Podotkol, že menovanie takejto vlády nie je vysnívaný stav, ale dôsledok chaosu a hádok politikov v parlamente, ktorí sa nedokázali dohodnúť na funkčnej väčšinovej vláde. "Napriek tomu, že na to dostali mandát od ľudí a nespočetné množstvo šancí. V tejto situácii prezidentka nemala inú možnosť, ako konať," dodal.

Prezidentka v piatok zverejnila zoznam členov vlády odborníkov. Premiérom sa stane doterajší viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor. Kabinet by mala menovať začiatkom nasledujúceho týždňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok