Po cesnaku viac nebudete páchnuť: Stačí, ak spolu s ním zjete aj tieto dve potraviny

TA3/zm
19.5.2023 16:00

Radi si pochutnávate na cesnaku, no nechcete okoliu páchnuť? Stačí spolu s ním zjesť aj tieto suroviny, ktoré eliminujú jeho typickú arómu nielen z dychu, ale aj z kože.

Po cesnaku viac nebudete páchnuť: Stačí, ak spolu s ním zjete aj tieto dve potraviny
Freepik

Po zjedení cesnaku nemá nikto vábny dych. Čo je však horšie, ešte niekoľko dní po konzumácii sa jeho typická vôňa uvoľňuje aj z kože. Tomuto problému dokážete jednoducho predchádzať.

Čerstvý cesnak je dobrý a zdravý, ale cítiť ho z dychu, ak neprešiel tepelnou úpravou, preto sa mu mnoho ľudí vyhýba. Navyše, látky obsiahnuté v tejto zelenine sa prenášajú aj do krvi, z ktorej sa vylučujú prostredníctvom kože, takže po konzumácii cesnaku môžete pachové dôkazy cítiť ešte niekoľko dní.

Listová zelenina na dych

Prvý problém, teda cesnakom zaváňajúci dych, sa dá vyriešiť veľmi jednoducho zelenými listami. Ak popri cesnaku zjete aj špenát, petržlenovú vňať alebo iné druhy listovej zeleniny, pachy sa zneutralizujú a cesnak z vás nebude okolie cítiť. Rozhodne tento trik zaberá lepšie ako žuvačka. V prípade, že šaláty neobľubujete, ešte je tu možnosť požuť pár lístkov mäty, ktoré sú natoľko aromatické, že prebijú aj cesnakovú arómu.

Jablko na neutralizovanie

Druhým krokom je zabrániť, aby sa pachové stopy po cesnaku uvoľňovali z pokožky ešte nasledujúce dni. A na to postačí obyčajné jablko. Jeho kyseliny totiž neutralizujú zlúčeniny síry, ktoré zas obsahuje cesnak. V tráviacom trakte sa tieto látky spoja a už sa z kože nemá čo vylučovať.

Témy: cesnak
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok