Fľaky na trávniku či vypálené miesta vyrieši toaletný papier: Neuveríte, ako to funguje!

TA3/zm
18.5.2023 16:00

Ak vás trápia vypadnuté miesta, na ktorých nerastie tráva, zoberte si na pomoc toaletný papier. Skutočne, vďaka tejto finte sa vám podarí dosiahnuť opäť krásny, jednoliaty trávnik.

Fľaky na trávniku či vypálené miesta vyrieši toaletný papier: Neuveríte, ako to funguje!
Freepik

Už o týždeň môžu byť fľaky na trávniku, najčastejšie spôsobené močom domácich zvierat, minulosťou. Stačí urobiť takúto jednoduchú vec.

Fľaky a vypadnuté miesta

Dôvodov, prečo sa nezelená celý trávnik, ale nájdete na ňom aj vypálené miesta, ktoré pôsobia ako fľaky alebo mapy vypadnutej trávy, je niekoľko. Najčastejšie sú však spôsobené psím močom, hubovými ochoreniami trávy alebo zlým prísunom slnka. Riešením je nasypať na vypadnuté miesta novú trávové zrno. Ak chcete, aby sa dobre tráva zakorenila, použite pri tom tento trik.

Toaletný papier

Nápad, ktorý koluje po internete, je veľmi jednoduchý. Najskôr zmiešajte trávové trno s vodou. Potom do nádoby pridajte aj celý kotúčik toaletného papiera. Ten vo vode zmäkne a vytvorí sa hustá kaša. Tú následne rozotriete na vypadnuté miesta, na ktorých tráva prestala rásť.

Podpora semienok

Aj podľa odborníkov je použitie toaletného papiera dobrý nápad. Podobná technika sa používa na rýchlejšiu klíčivosť a rasť semien. To, čo vďaka tomuto triku získate, je oveľa kratší čas čakania na celistvý zelený trávnik. Zrno bude vďaka zmesi, ktorú si doma pripravíte, oveľa rýchlejšie zakorenené do zeme a porastie tak rýchlo, že už o týždeň uvidíte výsledky.   

Témy: trávnik Tráva
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok