Hirmanovi nesedia účty za Sulíkove EXPO v Dubaji. Ten mu odkazuje, že politická kampaň sa robí inak

ta3
11.5.2023 13:05

Odchádzajúci minister hospodárstva Karel Hirman označil financovanie slovenskej účasti na Expo v Dubaji za pochybné. Na starosti ho mal tím bývalého ministra Richarda Sulíka.

Odchádzajúci minister hospodárstva Karel Hirman kritizuje svojho predchodcu Richarda Sulíka. Dôvodom je výstava EXPO v Dubaji, ktorá sa skončila minulý rok. Na rezorte v tejto súvislosti vykonávajú niekoľko auditov.

"Pretože tu sa nenachádzajú základné dokumenty, základné faktúry a ďalšie náležitosti spojené s financovaním EXPO... aktuálne pohľadávky presahujú jeden milión eur. Podávame prvé súdne žaloby a ďalšie vedenie bude musieť zvažovať ďalšie kroky v tejto veci,” tvrdí odchádzajúci minister hospodárstva Karel Hirman.

"Ak Karel Hirman nebol doteraz schopný zorientovať sa v problematike, nedokazuje to príliš veľa o jeho manažérskych kvalitách. V prípade, že má podnety na súdne žaloby, mal by určite konať. Politická kampaň sa robí dobrým programom a kvalitnými výsledkami, nie takto,” reaguje pre ta3 Richard Sulík. 

Na výstave v Dubaji sa okrem Sulíka zúčastnila aj jeho dcéra, ktorá nemala dôvod cestovať vládnym špeciálom. Líder strany už pred dvomi rokmi uviedol, že si náklady spojené s cestovaním zaplatila sama.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok