Ramsay prišiel pred šampionátom o kapitána. Prsty v tom môžu mať Rusi

ta3 isport
10.5.2023 12:32

Obranca Martin Gernát sa napokon na šampionáte nepredstaví. Možný kapitán slovenského mužstva sa zranil v prípravnom dueli proti Rakúsku, na MS však mal vycestovať. Opakované vyšetrenie však ukázalo natrhnutý brušný sval, vymenil ho teda Adam Jánošík. Portál isport.cz však prišiel s informáciou, že za Gernátovou neúčasťou môže byť niečo iné - jeho pravdepodobný prestup do Ruska.

Martin Gernát
TASR/Martin Baumann

Aj keď sám Gernát avizoval, že zranenie nie je natoľko vážne, aby mu zabránilo hrať na záverečnom turnaji, v utorok 9. mája prišla informácia, že neodcestuje, nahradí ho Jánošík. Aktuálnu sezónu odohral vo švajčiarskom Lausanne, tú ďalšiu by mal odohrať v ruskom Jaroslavli. Aj to je vraj dôvod, prečo tento obranca neposilní slovenský výber, informuje web isport.blesk.cz.

Slovenský zväz ľadového hokeja zakázal reprezentovať hráčom, ktorí hrajú v ruskej KHL. Preto, ak Gernát rieši možnosť prestupu do Ruska, trénerský štáb sa rozhodol inak a vzal Jánošíka. Ako dôvod však uvedol jeho zranenie, ktoré by ho limitovalo podávať čo najlepšie výkony.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok