NHL: Devils sú krok od vypadnutia, prehrali s Carolinou. Tatar nebodoval a dostal mínusku

ta3 TASR
10.5.2023 06:57

Hokejisti Dallasu zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Seattlu 6:3 a vyrovnali stav série semifinále Západnej konferencie na 2:2. Dvoma gólmi a asistencia sa na výsledku podieľal útočník Max Domi. Hráči New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehrali doma s Carolinou 1:6. V semifinále Východnej konferencie ich za stavu 1:3 na zápasy delí jedna prehra od vypadnutia.

NHL: Devils sú krok od vypadnutia, prehrali s Carolinou. Tatar nebodoval a dostal mínusku
TASR/AP

Slovenský útočník nebodoval, zaznamenal jeden mínusový bod a s časom 8:34min bol najmenej vyťažený hráč zápasu. Zároveň to bola pre neho najmenšia porcia na ľade v sezóne. Český útočník Martin Nečas strelil dva góly, Jordan Martinook sa prezentoval gólom a dvoma asistenciami. Carolina môže o postupe do konferenčného finále rozhodnúť v domácom zápase v noci na piatok.

Devils znížili v predošlom stretnutí stav série na 1:2, keď súperovi strelili osem gólov (8:4) a gólovo začali aj štvrtý duel. Od 2. minúty viedli po tom, čo Jack Hughes tečom strelu Tima Meiera a potrestal chybu hostí. Napokon to však bol jediný gól Devils. 

Carolina vyrovnala v 18. minúte zásluhou Nečasa, ktorý ju v 28. minúte poslal do vedenia. Hurricanes rozhodli o svojom víťazstve v strede druhej tretiny, keď po druhom Nečasovom góle pridali do 33. minúty ešte ďalšie tri - 5:1. Devils nepomohlo k obratu ani následné striedanie brankárov, keď Vítka Vaněčka nahradil Akira Schmid. 

Naopak, v 40. minúte pridal Jordan Martinook šiesty gól hostí. "Je to neakceptovateľné. Začali sme dobre, neskôr sme inkasovali gól a naša striedačka stíchla. Súper nás potom trestal. Musíme sa z toho poučiť a nezopakovať to. Najbližší zápas musí byť náš najlepší v sezóne. Musíme držať spolu. Nemáme čas na to, aby sme sa ľutovali," povedal kapitán Devils Nico Hischier.

Carolina nadviazala víťazstvom rozdielom piatich gólov na presvedčivé triumfy z úvodných dvoch duelov série, v ktorých vyhrala 5:1 a 6:1. "Spravili sme to, čo sme chceli. Je skvelé vidieť, ako všetci prispievajú k tímovému úspechu a bojujú za jeden tím," povedal kapitán Caroliny Jordan Staal. "O víťazstve sme rozhodli v priebehu piatich minút druhej tretiny a zvyšok zápasu bol vlažný," povedal tréner Hurricanes Rod Brind’Amour. Jordan Martinook je prvý hráč v histórii Hurricanes (resp. ich predchodcov Hartfordu Whalers), ktorý zaznamenal v play off štyri viacbodové zápasy po sebe.

Idú aj cez bolesť

Aj pre víťazstvo Dallasu bola kľúčová druhá tretina. Po náskoku 1:0 z prvej časti v nej súperovi odskočili na štvorgólový rozdiel, keď sa postupne presadili Jamie Benn, Thomas Harley, Domi a Joe Pavelski. Jaden Schwartz síce znížil na 1:4, no ešte do druhej prestávky vrátil Roope Hintz hosťom štvorgólové vedenie. 

Obranca Stars Miro Heiskanen strávil na ľade viac než polovicu riadneho hracieho času - 31:02 min., pričom nakrátko vypadol z rotácie, keď ho zasiahol puk do tváre. Rýchlo sa vrátil do hry a v zápase si napokon pripísal dve asistencie. 

"Cítil som sa celkom dobre, neprekážalo mi to. Bolo pekné byť na ľade tak často," povedal. Stars ideálne zareagovali na prehru 2:7 z tretieho zápasu a druhýkrát v sérii vyrovnali jej stav. "Tento tím neodohrá dva zlé zápasy za sebou. Ukázali sme to dnes večer," povedal Domi. 

Aj tréner Peter DeBoer ocenil zlepšený výkon svojho tímu: "Vo všetkých smeroch sme boli lepší než v predošlom zápase. To bol náš cieľ. Keď dobre hráme, tak to aj dobre vyzerá. Pred týmto zápasom sme opravili veľa vecí. Nevzdávame sa, vyvíjame tlak na súpera."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok