Semifinále Ligy majstrov bez víťaza: Real Madrid remizoval s Manchestrom City

ta3 TASR
9.5.2023 23:03

Futbalisti Realu Madrid remizovali v utorňajšom prvom semifinále Ligy majstrov s Manchestrom City 1:1. "Biely balet" viedol v polčase vďaka gólu Viniciusa Juniora, no z výhody domáceho prostredia neťažil po presnom zásahu Kevina De Bruyneho v 76. minúte. Odveta je na programe v stredu 17. mája na pôde úradujúceho anglického majstra.

Semifinále Ligy majstrov bez víťaza: Real Madrid remizoval s Manchestrom City
TASR/AP

Hostia vstúpili do zápasu oveľa aktívnejšie a na bránu súpera vyslali počas úvodných štyridsiatich piatich minút štyri strely. Ich súper mieril medzi tri žrde len raz a úspešne, keď sa Vinicius Junior presadil po kombinácii Camavingu s Modričom.

Vyrovnávajúci gól prišiel paradoxne po silnej ofenzívnej epizóde domácich, keď sa na štvrtý pokus podarilo skórovať De Bruynemu. Domáca ofenzíva si strážila hviezdneho kanoniera Erlinga Haalanda, proti ktorému musel brankár Thibaut Courtois zasiahnuť len raz.

"Citizens" tak začnú v odvete nanovo a môžu využiť výhodu domáceho prostredia. S rovnakým súperom sa stretli v rovnakej fáze vlaňajšej edície LM – Madridčania vtedy strhli celkový triumf na svoju stranu v závere domácej odvety. Vo finále zdolali Liverpool 1:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok