Triky na chudnutie bez diéty a cvičenia: Kilá zhodíte zmenou týchto návykov

TA3/zm
17.5.2023 16:00

Snáď každá žena by chcela schudnúť bez námahy, pričom za námahu väčšina považuje pohyb a zmenu stravy. Schudnúť sa však dá aj zmenou iných návykov.

Triky na chudnutie bez diéty a cvičenia: Kilá zhodíte zmenou týchto návykov
Freepik

Upravte svoj denný režim, pridajte zopár drobností a aj tie môžu viesť k tomu, že sa ručička na váhe pohne smerom nadol.

Pohár vody

Prvá zmena, ktorú by ste pri snahe schudnúť mali urobiť, je začať každé hlavné jedlo pohárom vody. Pred raňajkami, obedom a večerou sa napite, žalúdok sa zaplní a menej zjete.

Kalórie v nápojoch

Ďalšia zmena, ktorá vás nebude stáť až toľko úsilia je, posvietiť si na kalórie v nápojoch. Ak milujete limonády, zvyčajne sú plné cukru. Kalórie však nájdete aj v alkohole. Ak obmedzíte pitný režim na vodu, minerálku a nesladené čaje, kilá pôjdu dole veľmi jednoducho.

Horká čokoláda

Tento trik platí pre ženy, ktoré obľubujú sladkosti. Ak vás opäť prepadne chuť na sladké, majte po ruke horkú čokoládu. Jedna kocka dokáže oklamať potreby maškrtného jazýčka a pritom nie je taká kalorická.

Veľa zeleniny

Pridajte do svojej stravy čo najviac zeleniny. Vláknina je pri chudnutí mimoriadne dôležitá, jedlo vám lepšie strávi. Príloh ako sú zemiaky, ryža alebo raz za čas aj hranolky sa nemusíte vzdávať, len si dajte polovičnú porciu a tú druhú nahraďte čerstvou alebo grilovanou zeleninou.

Pravidelný spánok

Iste ste už počuli o tom, že spánok má veľký vplyv na chudnutie. Metabolizmus bude fungovať ako hodinky, ak na vnútorné hodiny nastavíte aj svoje telo. Spať by ste mali ideálne osem hodín, no dôležité je aj chodiť si ľahnúť v rovnakom čase. Keš už pre nič iné, tak preto, že počas ponocovania máte tendenciu dať si o jednu porciu jedla naviac. A následne viac človek zje aj na druhý deň, keď je málo vyspatý, pretože stravou si organizmus dopĺňa energiu.  

Témy: chudnutie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok