Kráľovská rodina sa pripojila k dňu veľkej pomoci. Počas korunovačných slávností si skúsili dobrovoľníctvo

ta3 TASR
8.5.2023 17:52

Korunovačné slávnosti v Británii pokračovali aj v pondelok, ktorý bol vyhlásený za štátny sviatok a bol venovaný dobrovoľníctvu. Informuje agentúra AFP a televízie Sky News a BBC.

Kráľovská rodina sa pripojila k dňu veľkej pomoci. Počas korunovačných slávností si skúsili dobrovoľníctvo
Twitter/vijay banga

Po veľkolepej sobotňajšej korunovačnej ceremónii a nedeľňajšom koncerte a pouličných oslavách boli Briti vyzvaní, aby sa v pondelok pripojili k dňu "veľkej pomoci", do ktorého sa zapojilo vyše 1500 charitatívnych organizácií.

Hoci si kráľ dáva v pondelok prestávku od verejných podujatí, priložiť ruku k dielu sa v pondelok rozhodli viacerí členovia kráľovskej rodiny vrátane následníka trónu princa Williama a jeho rodiny.

"(Kráľ a kráľovná) sa osobne nezúčastnia na nijakej udalosti, aj keď plne podporujú iniciatívu dňa veľkej pomoci," uviedol Buckinghamský palác. William, jeho manželka Kate a ich tri deti princovia George a Louis a princezná Charlotte vypomohli v mestečku Slough neďaleko Londýna s renováciou skautskej chalupy. Rodina následníka trónu sa neskôr tiež zabavila streľbou z luku či opekaním cukríkov marshmallow.

Do dňa veľkej pomoci sa v pondelok zapojil okrem členov kráľovskej rodiny i britský premiér Rishi Sunkak, ktorý spolu s manželkou pomohol v obci Hertfordshire s prípravou jedla pre starších ľudí.      

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok