Dôveru úradníckej vláde nevyslovíme, ale budeme ju rešpektovať, uviedol Pellegrini

ta3 tasr
8.5.2023 14:34

Úcta, súdržnosť a dôstojnosť sú základné hodnoty, ktoré pre mimoparlamentnú stranu Hlas-SD symbolizuje Deň víťazstva nad fašizmom. Sú to aj hodnoty, ktoré Slovensko potrebuje v dnešnej politickej situácii. Konštatoval to v pondelok v Banskej Bystrici počas osláv ukončenia druhej svetovej vojny v areáli Múzea SNP predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Múzeu, ktoré ich organizuje ako jedno z mála, za to poďakoval.

Agrorezort klame ľudí, vyhlásil Hlas. Slovenských potravinárov doteraz nijako nepodporil
TASR/Jakub Kotia

"V slovenskej politike sa v posledných mesiacoch a rokoch vytratila úcta vlády k svojim občanom. Chýba súdržnosť a dôstojnosť, stačí si pozrieť rokovanie politikov a parlamentu. Len súdržná politika nás dokáže vyviesť z tohto marazmu, v akom sa dnes nachádzame," uviedol Pellegrini.

Podľa neho za súčasné utrpenie, zbedačenie Slovenska a národa sú priamo zodpovední predstavitelia koaličných strán, ktoré pôvodne tvorili poslednú a neskôr dočasne poverenú vládu. "Ľudia by na to nemali zabudnúť a za to, čo tu vystrájali, by im už nemali dať ďalšiu šancu," dodal šéf strany.

"Budeme mať úradnícku vládu, ktorú sme tu od vzniku SR nemali. Hlas-SD ju bude rešpektovať, ale dôveru jej nevyslovíme. Ak príde s návrhmi, ktoré pomôžu zlepšiť život v tejto krajine, môže počítať s podporou našej strany. Verím, že prezidentka za ministrov dosadí odborníkov a nezostane v nej žiadny zo súčasných dočasne poverených ministrov ani politikov, ktorí si ešte na poslednú chvíľu chceli nakradnúť," zdôraznil Pellegrini. Vyjadril nádej, že nástupom úradníckej vlády sa zlá atmosféra v spoločnosti aspoň trocha upokojí.

Podľa neho avizovaný premiér úradníckej vlády, ktorým sa má stať viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor, spĺňa predstavy o premiérovi vlády odborníkov bez politického zafarbenia. Pellegrini zdôraznil, že Hlas-SD je pripravený na akýkoľvek termín parlamentných volieb, ale snahou stále zostáva vyrokovať ich skorší termín než 30. september.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok