Uhorková diéta: Zázračná zelenina vás zbaví každý deň jedného kila

TA3/zm
15.5.2023 16:00

To, že sú uhorky skvelou diétnou potravinou, vieme všetci. Každý kúsok je plný vody, a tak zasýti, hydratuje, ale nepriberiete. Niet divu, že vznikla aj uhorková diéta.

Uhorková diéta: Zázračná zelenina vás zbaví každý deň jedného kila
Freepik

Uhorková diéta je postavená na týždňovej redukcii váhy, pričom sľubuje perfektné výsledky. Denne pôjde dole jedno kilo.

Chudnutie s uhorkami

Obľúbená zelenina detoxikuje organizmus, zrýchľuje metabolizmus a čistí črevá. Táto kombinácia je priam predurčená na chudnutie. Počas konkrétnej diéty je potrebné zvýšiť fyzickú aktivitu, ale nemusíte sa obávať. Za pohyb sa považujú aj prechádzky či chôdza do schodov. Ide o to, že uhorky vďaka vysokej miere vody odplavia z tela škodliviny aj tuky, len im musíte pomôcť pohybom.

Povolené potraviny

Uhorková diéta je trochu jednotvárna, ale rozhodne nebudete jesť len túto zeleninu. Povolené je akékoľvek ovocie, celozrnný chlieb, varené zemiaky, tuniak bez oleja, hydinové mäso a vajíčka. Počas redukcie váhy sa musíte vzdať alkoholu a v rámci pitného režimu si okrem vody môžete dopriať len čaj a kávu bez cukru.

Denný jedálniček

Raňajky budú počas týždňa chudnutia každý deň rovnaké. Povolenú máte jednu šalátovú uhorku a dve vajíčka na tvrdo. Na chlieb však zabudnite. Desiata by mala pozostávať z ľubovoľného ovocia, približne vo váhe 200 g. Na obed si k uhorkovému šalátu môžete dať celozrnný chlieb alebo zemiaky uvarené v šupke. Večer si z uhorky urobte smoothie nápoj, môžete pridať pár kúskov ovocia, aby ste zmenili chuť. A ovocie v podobe jednoduchého šalátu vás bude čakať aj na večeru. Porcia by mala mať 300 g. Tento jedálny lístok opakujete celý týždeň a odmenou by vám na konci mal byť úbytok 7 kíl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok