Kadyrova jednotka nahradí v Bachmute vagnerovcov, Prigožin jej odovzdá pozíciu

ta3 čtk
6.5.2023 13:47

Šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin povedal, že pozíciu v ukrajinskom Bachmute odovzdá bojovníkom čečenského vodcu Ramzana Kadyrova. Informuje o tom portál Ukrajinska pravda. Prigožin, ktorý sa dlhodobo sťažuje na nedostatok munície, v piatok oznámil, že vagnerovci sa k 10. máju stiahnu v Bachmute do tyla.

Kadyrova jednotka nahradí v Bachmute vagnerovcov, Prigožin jej odovzdá pozíciu
Twitter/Lord Bebo

Prigožin podľa svojej tlačovej služby povedal, že už je v spojení so zástupcami Kadyrova, "aby sme okamžite zahájili presun z pozícií, takže 10. mája o 00:00, kedy podľa našich prepočtov vyčerpáme náš bojový potenciál, sa naši druhi v zbrani postavia na svoje miesta a budú pokračovať v útoku na Bachmut". Tvrdí, že ukrajinská armáda v Bachmute ovláda len niečo cez dva kilometre štvorcové.

Vagnerovci sa Bachmut snažia dobyť už niekoľko mesiacov, v tomto meste sa odohrávajú najkrvavejšie boje na celom fronte. Prigožin sa v piatok nevyberavo oprel do ruského ministra obrany Sergeja Šojgua a náčelníka generálneho štábu Valerija Gerasimova, sprosto im nadával kvôli nedostatku munície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok