Čepček zrušil účasť v relácii ta3. Vydierať sa nenecháme, odkazuje moderátor Šivák

ta3
5.5.2023 20:39

Počet interrupcií na Slovensku dlhodobo klesá. Niektorí poslanci napriek tomu chcú cez rôzne opatrenia presvedčiť ženy, aby nepodstúpili umelé prerušenie tehotenstva. Prečo štát odmieta dať ženám interrupčnú tabletku? O tejto téme mala byť piatková relácia Pozrime sa na to, ktorú sme však neodvysielali.

20230505_pozrime_sa_na_to_neodvysielame_4.jpg
TA3

Na strane tých, ktorí nesúhlasia s uvoľňovaním pravidiel pre interrupcie, mali stáť traja rečníci. Jedným z nich mal byť nezaradený poslanec Martin Čepček. O téme interrupcie a zákony, ktoré sú v parlamente, bol informovaný a svoju účasť potvrdil. Poznal aj mená protistrany. Vo štvrtok, teda deň pred reláciou, požadoval, aby sa o interrupčnej tabletke neviedla diskusia, inak do relácie nepríde.

Poslanec zatelefonoval druhému rečníkovi, ktorý mal stáť vedľa neho. Či ho ovplyvňoval, nevieme, no aj ten účasť zrušil. 

Operatívne sme za neho našli adekvátnu náhradu. Poslanec sa dožadoval mena, to sme mu ale z taktických dôvodov už nepovedali, aby nedošlo k možnému ovplyvneniu. Poslanec Martin Čepček definitívne zrušil svoju účasť v relácii v piatok na obed. Informácia sa zrejme šírila medzi ľuďmi z jeho komunity, no a napokon účasť zrušil aj tretí rečník.

"Milý pán Čepček, prestrelili ste. To, čo ste si dovolili, doteraz v relácii Pozrime sa na to neurobil žiaden skúsenejší politik. Považujem to za vrchol neslušnosti a arogancie. Televízia ta3 sa nikdy nebude podriaďovať vašim požiadavkám, vydierať sa nenecháme. Relácia Pozrime sa na to je vždy na strane občanov, je vždy objektívna a vyvážená. Aby sme tieto atribúty dodržali, rozhodli sme sa, že dnešnú reláciu neodvysielame. Milí diváci, prepáčte nám to," uviedol moderátor Šivák.

Celé vyjadrenie Jozefa Šiváka k zrušeniu časti relácie Pozrime sa na to si môžete pozrieť tu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok