Lobotka sa raduje z talianskeho titulu: Nikto nám neveril, no my sme to dokázali

ta3 TASR
5.5.2023 15:43

Futbalisti Neapola získali vo štvrtok 4. mája prvý ligový titul od roku 1990. Na pôde Udinese remizovali 1:1 a pred druhým Laziom Rím majú nedostihnuteľný 16-bodový náskok. Pevnou súčasťou mužstva bol počas celej sezóny aj Slovák Stanislav Lobotka, ktorý odohral všetkých 33 zápasov.

Lobotka sa raduje z talianskeho titulu: Nikto nám neveril, no my sme to dokázali
TASR/Lukáš Grinaj (Ilustračná snímka)

Súčasná generácia SSC tak nadviazala na výkony slávneho tímu okolo Diega Maradonu, ktorý triumfoval v Serii A v rokoch 1987 a 1990. 

"Sú to neuveriteľné pocity, snívali sme o tom od začiatku a teraz sa to našťastie podarilo. Dokázali sme niečo, čo sme chceli a nikto nám neveril. Musím poďakovať svojej rodine, blízkym a všetkým, ktorí mi pomáhali. Tento titul patrí aj im a ľuďom, ktorí vo mňa vždy verili," uviedol Lobotka pre oficiálnu webstránku Slovenského futbalového zväzu. Defenzívny stredopoliar bol oporou svojho tímu a v ligovej sezóne zaznamenal aj gól proti Verone (5:2). 

"Lobotku chvália za spôsob jeho hry, keď má mužstvo loptu pod kontrolou. Ale keď ju získa súper, ťažko cez neho prejde. Zakaždým beží, aj za tými vyššími a silnejšími. Vďaka postave je ťažké ho odtlačiť zo súboja," povedal tréner Luciano Spalletti na adresu slovenského reprezentanta.

Vo veku 64 rokov sa stal najstarším trénerom, ktorý vyhral taliansku ligu. Navyše s veľkým predstihom, SSC vystúpil na trón už päť kôl pred koncom sezóny. Na čele tabuľky má pred druhým Laziom Rím nedostihnuteľný šestnásťbodový náskok.

Lobotka je štvrtý Slovák v ére samostatnosti, ktorý sa tešil z triumfu v niektorej z piatich elitných európskych líg (Anglicko, Španielsko, Taliansko, Nemecko, Francúzsko). 

Pred dvoma rokmi získal s Interom Miláno titul Milan Škriniar. Španielsku La Ligu sa v roku 1995 podarilo vyhrať Petrovi Dubovskému (Real Madrid) a nemeckú Bundesligu v roku 2009 Petrovi Pekaríkovi (VfL Wolfsburg).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok