Prezidentke sa núka náhrada za Vlčana. Ministrom chce byť poslanec Linhart

ta3
5.5.2023 13:06

Som pripravený vzdať sa mandátu a nastúpiť na pozíciu ministra pôdohospodárstva, napísal v piatok vo svojom oficiálnom stanovisku poslanec národnej rady (nezaradený) Patrick Linhart. Hlavu štátu a dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera zároveň požiadal o prijatie.

Prezidentke sa núka náhrada za Vlčana, poslanec Linhart chce byť ministrom
TASR/Jaroslav Novák

"Pozícia ministra pôdohospodárstva je v dnešnej situácii, ako to už uviedli viacerí politici "pozícia za trest", ktorú nikto nechce! A nikto nie je ochotný sa jej ani za súčasného politického diania a chaosu ujať. Ja mám iný pohľad na vec a 25-ročné skúsenosti s krízovým manažmentom v potravinárskom priemysle," uviedol v stanovisku Linhart.

Vzhľadom na svoju profesijnú minulosť, sa považuje za proatlanticky, proeurópsky a proslovensky orientovaného politika. V stanovisku vyzdvihol okrem iného, že sa potravinám a poľnohospodárstvu venuje celý život a považuje sa za vhodného adepta na pozíciu šéfa rezortu. 

"Po voľbách sa pozície vzdám v prospech môjho nástupcu a budem žiadať o pozíciu poradcu ministra. Verím, že ma pán premiér prijme najneskôr do pondelka a prezidentka v utorok," dodal. Celé stanovisko poslanca Patricka Linharta nájdete v článku nižšie.

Dočasne poverený minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan vo štvrtok oznámil, že sa rozhodol odísť z funkcie pre kauzu rodinnej spoločnosti, ktorá dostala od Ministerstva životného prostredia SR nenávratný príspevok vo výške približne 1,4 milióna eur. 

Tlačovú konferenciu, na ktorej minister Vlčan oznámil svoju rezignáciu, 
si môžete pozrieť nižšie.

Vyjadrenie poslanca národnej rady Patricka Linharta

"Som pripravený vzdať sa mandátu a nastúpiť na pozíciu Ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. O prijatie som pred chvíľou požiadal dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera a prezidentku SR Zuzanu Čaputovú.

Pozícia ministra pôdohospodárstva je v dnešnej situácii, ako to už uviedli viacerí politici "pozícia za trest", ktorú nikto nechce! A nikto nie je ochotný sa jej ani za súčasného politického diania a chaosu ujať. Ja mám iný pohľad na vec a 25-ročné skúsenosti s krízovým manažmentom v potravinárskom priemysle. Mám vyštudovanú vysokú školu riadenia prevádzok, ktorú som absolvoval v Írsku.

Som bývalý profesionálny vojak NATO a absolvent vojenskej školy v Žiline a preto som pro-atlanticky orientovaný človek. Som pro-slovensky a pro-európsky orientovaný politik, keďže za hranicami Slovenska - v EÚ som prežil polovicu svojho života. Nikdy som nebol v žiadnej strane, som nezávislý, nezaradený poslanec bez politickej príslušnosti. Moje návrhy zákonov majú širokú podporu ako v koalícii, tak aj v opozícii.

Som členom výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Založil som organizáciu na testovanie potravín a potravinám, ako aj poľnohospodárstvu sa venujem celý svoj život. Založil som úspešné podnikanie v oblasti potravín, ktoré som kvôli mandátu a kvôli potravinovému semaforu buď úplne, alebo celkom opustil (sieť obchodov so slovenskými potravinami a reštauráciu). Dokázal som, že "sa to dá" a na Slovensku som dosiahol revolúciu v potravinárstve.

Preto som presvedčený, že som správny kandidát, ktorý dotiahne ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka do volieb. Po voľbách sa pozície vzdám v prospech môjho nástupcu a budem žiadať o pozíciu poradcu ministra.

Verím, že ma pán premiér prijme najneskôr do pondelka a prezidentka v utorok."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok