Kollár a Šeliga sa zhodujú: Úradnícka vláda by dostala krajinu do ešte väčšieho chaosu

TA3 TASR
5.5.2023 12:45

Ak by prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala úradnícku vládu, nastal by ešte väčší chaos. Myslí si to predseda Národnej rady SR a Sme rodina Boris Kollár. S prezidentkou má hovoriť v utorok. Tvrdí, že ju nebude na nič prehovárať. Myslí si, že situácia smeruje k úradníckej vláde.

"Určite nemôžem uprieť snahu premiéra Hegera, že chce zabrániť ešte väčšiemu chaosu. Ešte väčší chaos nastane, keď príde úradnícka vláda," povedal v piatok Kollár novinárom. Nový kabinet podľa neho vždy dostáva 100 dní, aby sa zorientoval, no ani tento čas by podľa neho nestačil úradníckej vláde. Tá podľa neho nevyvedie krajinu z chaosu, ale ešte viac ho prehĺbi.

Podobný názor má aj Juraj Šeliga zo strany Demokrati. radnícka vláda, ak by nastúpila teraz, môže byť pre Slovensko problém. Myslím si, že toto je naozaj taká vážna vec, že je dobré povedať krajine: nechcem sa vzdať a chcem Slovensko doviesť do predčasných volieb," skonštatoval Šeliga s tým, že premiér má právo mimoriadne vystúpiť vo verejnoprávnej televízii. Kritiku ostatných strán vníma aj ako súčasť kampane.  

Podčiarkol, že zmena vlády je vždy vážna vec a ocenil premiérovu iniciatívu ubezpečiť občanov o snahe riešiť chaos. Na margo úradníckej vlády poznamenal, že rozhodnutie je na prezidentke Zuzane Čaputovej. Dodal, že Heger je s ňou v kontakte a jej rozhodnutie bude rešpektovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok