Ukrajinci odrazili okolo 60 ruských útokov za deň. Boje pokračujú pri Lymane, Bachmute a Marjinke

TA3 ČTK
5.5.2023 08:15

Ukrajinské jednotky za posledný deň odrazili okolo 60 útokov ruských jednotiek pri mestách Lyman, Bachmut či Marjinka v Doneckej oblasti, kde teraz ruské invázne sily sústreďujú svoje ofenzívne operácie. Informoval o tom v piatok ráno ukrajinský generálny štáb vo svojej pravidelnej správe.

Ukrajinci odrazili okolo 60 ruských útokov za deň. Boje pokračujú pri Lymane, Bachmute a Marjinke
TASR/AP

Najtvrdšie boje sa naďalej vedú v Bachmute, kde sa ruské jednotky už mesiace usilujú o obkľúčenie a následné dobytie mesta. Ukrajinci sa tam ale aj naďalej snažia držať svoje pozície. V juhoukrajinskom Chersone začne od 19.00 h platiť až do pondelkového rána zákaz vychádzania, ktorý miestna správa zdôvodnila chystanou vojenskou operáciou.

Stále panujú nejasnosti okolo stredajšieho incidentu, ktorý Moskva označuje za ukrajinský dronový útok na Putinovu rezidenciu v Kremli. Ukrajina už v stredu akékoľvek zapojenie do stredajšieho incidentu odmietla. Podľa analytikov z amerického Inštitútu pre štúdium vojny nie je vylúčené, že ho zinscenovalo samotné Rusko.

Zrejme aj v spojitosti s dronovým incidentom ruské úrady zrušili na mnohých miestach oslavy 9. mája, kedy si Rusko pripomína porážku nacistického Nemecka v druhej svetovej vojne. Podľa poslednej správy ISW nebudú oslavy v 21 mestách v Rusku a anektovaného Krymu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok