NBA: Boston rozdrtil Philadeplhiu s navrátilcom do zostavy Embiidom

ta3 TASR
4.5.2023 16:22

Basketbalisti Bostonu zvíťazili v druhom zápase 2. kola play off NBA nad Philadelphiou 121:87 a vyrovnali stav série na 1:1. Jaylen Brown zaznamenal 25 bodov, striedajúci Malcolm Brogdon pridal 23 a pripísal si na konto šesť úspešných trojkových pokusov.

Philadelphia mala už k dispozícii svojho lídra a čerstvo zvoleného MVP základnej časti Joela Embiida, ktorý vynechal prvý duel pre zranenie kolena. Celtics však potrebovali odpovedať po nezvládnutom závere v prvom meraní síl a vykonali to rázne. V stretnutí mali od úvodu navrch a definitívne rozhodli v tretej štvrtine, ktorú vyhrali 35:16. 

Sixers sa nedarila streľba, predovšetkým spoza oblúka. Premenili 6 z 30 trojkových pokusov, domáci ich dali 20. Hrdina prvého duelu James Harden nedal ani jednu zo svojich šiestich trojok a po vyrovnaní osobného rekordu v play off so 45 bodmi si tentokrát zapísal iba 12. 

Embiid nazbieral 15 bodov a 5 blokov, najlepším strelcom Philadelphie bol Tobias Harris so 16 bodmi. "Ofenzívne sme hrali naozaj zle. Treba však uznať kvality súpera, neustále na nás tlačili. Môžeme sa rozprávať o intenzite a aktivite, no napokon všetko závisí od toho, čo predvediete na ihrisku a dnes sme to nezvládli," pripustil kouč Sixers Doc Rivers podľa AFP.  

Celtics potvrdili, že majú kvalitný kolektív so širokým kádrom. Ich ťahúň Jayson Tatum sa dostal do problémov s faulami a skončil iba na siedmich bodoch, no zabrali iní hráči. 

"Tón duelu sme udali obranou. Hrali sme aktívne na oboch koncoch palubovky. V predchádzajúcom zápase sme hrali pod naše možnosti, tentokrát sme chceli zo seba vydať maximum," povedal najlepší strelec víťazov Brown.

NBA - 2. kolo play off

Semifinále Východnej konferencie - 2. zápas:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 121:87 (28:22, 29:27, 35:16, 29:22)
Stav série: 1:1 na zápasy 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok