Tak takto?!: Šutaj Eštok tvrdí, že Vlčan zlyhal nielen v rámci svojej agendy. Kyselicu zaujímajú výsledky vyšetrovania

ta3/Patrik Mindžák
4.5.2023 15:28

Blížia sa predčasné voľby, opozičné strany to využívajú naplno a predháňajú sa v tom, akú kauzu vynesú na svetlo sveta. V stredu 3. mája to bol Smer, ktorý vyniesol kauzu na ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana, že jeho firma mala získať nenávratný finančný príspevok v hodnote 1,4 milióna eur, pričom zo spomedzi ôsmich uchádzačov mala byť ona jediná, ktorá tento príspevok získala. Hlas vo štvrtok 4. mája prišiel s informáciou, že na rezorte vnútra malo dôjsť k zámene budov, pričom malo ísť o nevýhodný prevod. V relácii Tak takto?! o tom rozprávali Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a Lukáš Kyselica (OĽANO).

tak_takto_102.jpg
TA3

"Koľko káuz mala táto vláda, ktorá sľubovala očistu spoločnosti?" začal menovať Šutaj-Eštok. Priblížil, že sa strana Hlas vždy snažila poukázať na situácie, ktoré celé toto obdobie sprevádzali.

"Dnes si nad Vlčanom umývajú ruky všetci. OĽANO hovorí padni, komu padni, Heger má strčenú hlavu v piesku ako pštros. Jednoducho tu nie je nikto, kto by mal politickú zodpovednosť nad Vlčanom, ktorý zlyhal nielen v rámci svojej agendy, ale tiež, že napriamo dostal 1,4 milióna eur." Kyselicu zaujíma, či bola daná súťaž zmanipulovaná, či boli ostatní súťažiaci vyradení právom alebo neprávom. "Výsledky vyšetrovania ma zaujímajú najviac."

"Budova nebola v dobrom stave, to každý vie. Vymenená však bola nevýhodne," načal ďalšiu tému Šutaj-Eštok. Kyselica argumentoval, že rezort vnútra mal investorovi ešte vyplatiť 600-tisíc eur, čoho sa investor vzdal, v tom spočívala tá výhodnosť.

Celú reláciu Tak takto?! s Lukášom Kyselicom a Matúšom Šutajom-Eštokom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok