Izraelská armáda útočila dronom na Západnom brehu Jordánu, zomreli traja Palestínčania

TA3 ČTK
4.5.2023 08:58

Izraelská armáda vo štvrtok pri útoku dronom zabila na okupovanom Západnom brehu Jordánu troch Palestínčanov. Informoval o tom denník The Jerusalem Post s odvolaním sa na palestínske ministerstvo zdravotníctva. Podľa agentúry Reuters sú mŕtvymi Palestínčania, ktorí v apríli pri útoku na Západnom brehu zastrelili britsko-izraelskú matku a dve jej dcéry.

Izraelská armáda útočila dronom na Západnom brehu Jordánu, zomreli traja Palestínčania
TASR/AP

Ako poznamenal izraelský denník, útok pomocou dronu s výbušninami je veľmi nezvyčajný. Doteraz izraelská armáda vysielala na razie či iné bojové operácie priamo vojakov. Dron podľa všetkého vletel oknom do domu, kde sa Palestínčania nachádzali a explodoval.

Lucy, Rina a Maia Deeovci sa v apríli ocitli pod paľbou, keď išli autom v údolí Jordánu na rodinnú dovolenku. Ozbrojenci na ženy podľa vyšetrovateľov strieľali z bezprostrednej blízkosti. Izraelská verejnoprávna televízia Kan vtedy uviedla, že bolo nájdených 22 nábojníc. 

Izraelská armáda po páchateľoch začala pátranie. Dvadsaťročná Maia a pätnásťročná Rina zomreli priamo na mieste, ich matka podľahla zraneniam v nemocnici.

Násilnosťou medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi tento rok výrazne pribudlo, časté sú razie izraelskej armády v súvislosti s útokmi zo strany Palestínčanov. Od začiatku roka zomrelo viac ako 90 Palestínčanov, väčšinou bojovníkov z rôznych ozbrojených skupín, ale aj civilistov. O život prišlo aj 19 Izraelčanov a cudzincov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok