Nemeckému koncernu Volkswagen poklesol zisk po zdanení, vzrástli mu však tržby

TA3 ČTK
4.5.2023 08:28

Nemeckému automobilovému koncernu Volkswagen v prvom štvrťroku medziročne poklesol zisk po zdanení o 29,9 percenta na 4,7 miliardy eur. Vo štvrtok to oznámila firma. Tržby koncernu medziročne vzrástli o 21,5 percenta na 76,2 miliardy eur, čo je podľa Volkswagenu dôsledok oživenia trhov v Európe a Severnej Amerike.

Bratislavský Volkswagen vo štvrtok opäť preruší výrobu
TASR/Jaroslav Novák

"Skupina Volkswagen zaznamenala slušný začiatok fiškálneho roku 2023," uviedol koncern s odkazom na zložité medzinárodné prostredie. "Za rastom tržieb o 22 percent na 76 miliárd eur stojí predovšetkým oživenie predaja v Európe a Severnej Amerike," poznamenala firma.

Prevádzkový zisk Volkswagenu v prvom štvrťroku poklesol zo zhruba 8,5 na 5,7 miliardy eur, čo skupina vysvetlila ako dôsledok negatívnych nepeňažných vplyvov.

Koncern tiež uviedol, že pokračuje vo svojej stratégii batériových elektrických vozidiel a že v prvom štvrťroku ich dodávky medziročne vzrástli o 42 percent. Dodávky predstavovali 141-tisíc batériových elektrických vozidiel, čo bolo zhruba sedem percent celkových dodávok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok