Moskva viní Kyjev, že sa pokúsil o útok na Putinovu rezidenciu v Kremli. Mal použiť drony

ta3 tasr
3.5.2023 13:56

Moskva v stredu oznámila, že zostrelila dve ukrajinské bezpilotné lietadlá, ktoré mierili na Kremeľ, informujú agentúry AFP a AP.

Moskva viní Kyjev, že sa pokúsil o útok na Putinovu rezidenciu v Kremli. Mal použiť drony
TASR/AP

Rusko podľa AFP zároveň obvinilo Kyjev z pokusu o atentát na ruského prezidenta Vladimira Putina. "Dve bezpilotné lietadlá mierili na Kremeľ... zariadenia boli zneškodnené," uviedol Kremeľ vo vyhlásení. Túto operáciu označil za "plánovaný teroristický čin" a pokus o ohrozenie života prezidenta Ruskej federácie. Pri tomto incidente nezaznamenal škody ani zranenia.

Kremeľ uviedol, že prezident Vladimir Putin je v bezpečí a naďalej pracuje podľa plánovaného harmonogramu. Rusko si ponecháva právo odpovedať "kedy a kde to uzná za vhodné", citovala oficiálne vyhlásenie ruská agentúra TASS, uvádza AP.

Kremeľ v stredu vyhlásil, že napriek incidentu s dronmi prebehne budúcotýždňová vojenská prehliadka v Moskve pri príležitosti Dňa víťazstva podľa plánu. "Prehliadka sa uskutoční. Plány sa nijako nezmenili," povedal pre TASS hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Rusko si 9. mája pripomína výročie víťazstva Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne.

Starosta Moskvy Sergej Sobianin v reakcii na údajný útok na Kremeľ vyhlásil zákaz nepovolených preletov dronov nad hlavným mestom Ruska. Ako priblížil vo vyhlásení, prelet dronov nad Moskvou bude zakázaný s výnimkou prípadov, keď bude k dispozícii špeciálne povolenie od "vládnych predstaviteľov".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok