Štyri dni pátrania. Texaská polícia zadržala muža, ktorý mal zabiť piatich susedov

ta3 čtk
3.5.2023 07:08

Polícia v americkom štáte Texas zatkla muža podozrivého zo zabitia piatich susedov z minulého týždňa. Zadržaný bol neďaleko miesto činu, uviedla stanica NBC s odvolaním sa na prokuratúru. Po strelcovi úrady pátrali štyri dni, obvinený je z vraždy.

Útok sa odohral minulý piatok v texaskom Clevelande, keď rodina pôvodom z Hondurasu svojho suseda požiadala, aby v noci prestal vonku strieľať. Ten následne vtrhol do ich domu, kde zabil päť ľudí. Najmladšia obeť mala deväť rokov. Dve ženy boli zastrelené v spálni, kde svojimi telami chránili deti.

Z činu je podozrivý 38-ročný Mexičan Francisco Oropesa, ktorého v utorok okolo siedmej večer miestneho času (dnes 2:00 SELČ) vzali úrady do väzby. Jeho zadržaniu predchádzalo rozsiahle pátranie, do ktorého sa zapojilo 250 policajtov a Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Za informácie vedúce k dolapeniu bola vypísaná odmena 80 000 dolárov.

Polícia podozrivého chytila neďaleko mesta Cut and Shoot v dome spájanom s jeho rodinnými príslušníkmi. Sledovala pri tom jeho manželku, podozrivého našli schovaného v skrini, píše s odkazom na zdroj blízky vyšetrovaniu server CNN. Úrady podľa CNN prešetrujú, či Oropesovi niekto na úteku pomáhal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok