Slovan v základnej časti na 6. mieste, v play off proti Dinamu Moskva

TASR TA3
17.2.2013 23:25

Hokejisti Slovana Bratislava zakončili svoje účinkovanie v základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy 2012/2013 prehrou 1:3 na ľade lotyšského Dinama Riga. Hoci zverenci trénera Rostislava Čadu v nedeľu nebodovali, remíza pražského Leva v riadnom hracom čase na ľade Donbassu Doneck (1:1) rozhodla o tom, že si slovenský tím udržal v tabuľke Západnej konferencie konečnú šiestu priečku.

Slovan v základnej časti na 6. mieste, v play off proti Dinamu Moskva
CTK

V 1. kole play off tak slovanisti narazia na tretí tím tabuľky, obhajcu titulu Dinamo Moskva, prvé zápasy v ruskej metropole sú na programe v stredu a vo štvrtok 20. a 21. februára.

"Belasí" sa ujali vedenia v 3. minúte zásluhou premiérového gólu Michala Sersena v sezóne, o dve minúty neskôr vyrovnal na 1:1 Roberts Bukarts. Domácich poslal do vedenia v druhej tretine kapitán Martinš Karsums. Na 3:1 upravil v 56. minúte domáci Jamie Johnson. Slovanisti už v závere nedokázali nájsť odpoveď a zapísali si tak druhú prehru v sezóne s lotyšským tímom.

Ani tá však neskalila výborné účinkovanie slovanistov v ich premiérovej sezóne v nadnárodnej súťaži. Slovenský nováčik si postup do play off zaistil už v stredu výhrou na ľade moskovského Spartaka, celkovo získal 78 bodov.


Dinamo Riga - Slovan Bratislava 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Góly: 5. Bukarts (K. Redlihs), 29. Karsums (K. Redlihs, Sotnieks), 56. Johnson (Pavlovs, Lavinš) - 3. Sersen (J. Mikúš, Miklík). Rozhodcovia: Anisimov, Ščenjov - Aľjošin, Ivanov (všetci Rus.), vylúčení: 5:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 5770 divákov

Dinamo Riga: Jučers - Porejs, K. Redlihs, Sotnieks, Galvinš, Lavinš, Cibulskis - Karsums, Szczechura, Indrašis - Bukarts, Džerinš, Meija - Skvorcovs, Pavlovs, Johnson - Bičevskis, Biezais
Slovan Bratislava: Janus - Sersen, Sigalet, Mojžíš, Tabaček, Štajnoch, Mihálik - Miklík, J. Mikúš, Vondrka - Kukumberg, Bližňák, Bartovič - Svatoš, Lipiansky, Hudáček - Šťastný, Kytnár, T. Mikúš

Slovanisti začali svižne a už v úvode druhej minúty sa postarali o rozruch pred bránkou Dinama, Bartovič s Kukumbergom ale v trme-vrme pred Jučersom nepochodili. Aktivita hostí rezultovala vo faul Meiju, v presilovke sa potom poľahky dostali do optimálneho rozostavenia, v ktorom po strele Mikúša dorazil puk do siete obranca Sersen - 1:0. "Belasí" sa však z vedenia dlho neradovali. O 111 sekúnd Redlihs nahodil z rohu klziska puk pred súperovu bránku, Bližňák nepokryl Bukartsa a ten na dvakrát prepasíroval puk za Janusa. Slovan potom dostal možnosť ďalšej presilovej hry, tentoraz si v nej však nedokázal utvoriť potrebný tlak. Postupom času prebrali taktovku zápasu hráči lotyšského mužstva. Janus sa musel mať na pozore pri strelách Skvortsova i Karsumsa. V závere tretiny domáci hokejisti dvakrát prečíslili defenzívu Slovana, pri prvom brejku 2 na 1 Meija nepretlačil puk do siete, pri druhom si zasa ukážkovo ľahol do prihrávky Karsumsa obranca Mojžíš.

Do druhého dejstva vstúpili "belasí" aktívnejšie. V 22. minúte unikol domácej obrane Miklík, položil si brankára, ale tiesnený nedokázal z uhla prehodiť Jučersa. Potom sa hra opäť vyrovnala, pričom sa odvíjala hlavne v strednom pásme. V 28. minúte putoval na trestnú lavicu Juraj Mikúš za nedovolené bránenie a Dinamo svoju prvú presilovku využilo, keď si kapitán Karsums od mantinelu nakorčuľoval na os klziska a strelou zápästím vymietol ľavý roh Janusovej bránky - 2:1. Hostia sa snažili o rýchlu odpoveď, Bartovič sa uvoľnil na útočnej modrej a uháňal sám na Jučersa, no bránený protihráčom nemal priestor na dôraznejšie zakončenie. Na druhej strane pálil rovno po buly nebezpečne Hudáček. Záver tretiny patril rovnako ako v prvej časti opäť domácim. Janus sa dostal do ohňa striel, svoje majstrovstvo predviedol najmä pri zakončení Szczechuru.

V úvode tretej dvadsaťminútovky mali slovanisti dve početné výhody. Pri prvej sa dokázali nasťahovať do útočného pásma, Jučersa však vôbec neohrozili, pri druhej roztočili pred bránkou Rigy kolotoč, no strelám od modrej čiaram chýbala presnosť. Každopádne, presilovky pomohli slovenskému tímu dostať sa aspoň do tempa. Hráči Dinama sa vrátili k slovu až v 49. minúte, Indrašis neuspel v dobrej streleckej pozícii pred Janusom. O minútu neskôr gólman "belasých" zlikvidoval aj vyloženú šancu Meiju. Pri vylúčení Mojžíša pálil spoza pravého kruhu Szczechura, no puk opäť skončil v moci pozorného Janusa. Slovanisti nedokázali v závere utvoriť potrebný tlak a tak si z ľadu Dinama Riga odniesli prehru 1:3.

Rostislav Čada, tréner Slovana (zdroj: hcslovan.sk): "Dnes nám po dvoch úspešných zápasoch chýbala fyzická práca, ktorá bola príčinou neúspešnosti osobných súbojov v obrane. Chýbal nám prechod do útoku a šance, ktoré sme si vytvorili, sme zakončovali neefektívne. Pozitívom bolo, že mužstvo do konca zápasu bojovalo a chcelo stretnutie dotiahnuť do bodového zisku."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok