Rusko spôsobuje Ukrajine na fronte obrovské škody, tvrdí Šojgu. Za kľúčovú považuje produkciu zbraní

ta3 tasr
2.5.2023 14:50

Rusko spôsobuje Ukrajine obrovské škody na celej frontovej línii, pre zabezpečenie úspechu "špeciálnej vojenskej operácie" sú však kľúčové dodávky zbraní. V utorok to uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu, informuje o tom agentúra Reuters.

Rusko spôsobuje Ukrajine na fronte obrovské škody, tvrdí Šojgu. Za kľúčovú považuje produkciu zbraní
TASR/AP

Šojgu na stretnutí s velením ruskej armády povedal, že ruské sily bojujú nielen s Ukrajincami, ale aj s "bezprecedentnou vojenskou pomocou zo Západu". Dodal však, že Rusko vykonalo úspešné útoky proti ukrajinským skladom so západnými zbraňami. Moskva podľa neho tiež podnikla kroky na zvýšenie produkcie zbraní. Úspech na bojisku totiž "vo veľkej miere závisí od včasného doplnenia zbraní" a ďalšej vojenskej techniky.              

Šojgu uviedol, že ruská armáda má na tento rok k dispozícii dostatok munície, ktorú potrebuje na bojisku. Zároveň však vyzval významného výrobcu rakiet, aby urýchlene zdvojnásobil produkciu vysoko presných striel.

Šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v pondelok opätovne obvinil ruské ministerstvo obrany z nedostatku dodávok munície pre jeho bojovníkov. Tvrdí, že potrebujú 300 ton delostreleckej munície na deň, no dostávajú len tretinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok