Žiadny meteorit, Američania testovali zbrane, tvrdí Žirinovský

SITA
17.2.2013 16:02

Ruský poslanec Vladimir Žirinovský odmietol oficiálne tvrdenia, že za piatkové udalosti na Urale je zodpovedný pád meteoritu. Podľa kontroverzného politika je totiž za všetkým americká provokácia prostredníctvom skúšky ich novej zbrane.

Žiadny meteorit, Američania testovali zbrane, tvrdí Žirinovský
SITA

Líder Liberálno-demokratickej strany tvrdí, že Washington ústami nového ministra zahraničných vecí Johna Kerryho chcel o tom vopred Moskvu informovať, jeho ruský rezortný kolega Sergej Lavrov však nebol v dosahu, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti. Žirinovského vyjadrenia prebrali mnohé americké portály.

"To nepadali meteority, to Američania testovali nové zbrane. Z vesmíru nič nepadá len tak. Ak sa tak stane, môžu za to ľudia, štváči, provokatéri," povedal ešte v piatok Žirinovský. "Kerry hľadal Lavrova a ten bol na cestách, Chcel ho varovať pred provokáciou proti Rusku," dodal neúspešný uchádzač o prezidentský post v reakcii na piatkové udalosti nad Čeľabinskou oblasťou. Úrady potvrdili, že do atmosféry vletel meteorit, ktorý v nej následne zhorel. Jeho úlomky spôsobili zranenia viac ako 1200 ľuďom a poškodili tisíce budov. Snahy nájsť konkrétne časti desaťtonového vesmírneho telesa zostali neúspešné. Oslnivé žiarenie na oblohe, veľká dymová stopa a hluk spôsobili u obyvateľov paniku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok