Čaje na chudnutie: Netreba kupovať špeciálne, kilá odplavia tie, ktoré máte určite doma

TA3/zm
9.5.2023 08:00

Tekuté diéty sú najjednoduchšie. Niektoré nápoje vrátane čajov doslova roztopia prebytočné centimetre, ale netreba čakať úbytok na kilá. Tieto čaje vám však budú pri chudnutí rozhodne nápomocné.

Čaje na chudnutie: Netreba kupovať špeciálne, kilá odplavia tie, ktoré máte určite doma
Freepik

Napiť sa zázračného elixíru a schudnúť by chcela takmer každá žena. S čajmi síce nemizne tuk ako zázrakom, ale rozhodne to s ním ide o niečo rýchlejšie.

Zelený čaj

Najznámejší čaj na roztopenie tukových zásob je jednoznačne ten zelený. Obzvlášť, ak siahnete po matcha čaji. Znižuje chuť do jedla a odvodňuje, takže už po prvých dňoch uvidíte na tele zmenu. Keďže zelený čaj zvyšuje činnosť metabolizmu, ideálne je ním začať deň a dať si ho namiesto kávy. Uvarte si ho do džbánu a popíjajte počas celého dňa, samozrejme nesladený.

Zázvorový čaj

Mnohé z pikantných a štipľavých ingrediencií dokážu pomáhať v boji proti prebytočným kilám. Platí to aj o zázvore. Čaj z koreňa tejto aromatickej rastliny vám možno napadne variť pri chorobe, ale rovnako účinný je aj na chudnutie. Pripravte si ho do väčšej nádoby, ochuťte trochou medu, nechajte vychladnúť a popíjajte počas niekoľkých dní. Ešte účinnejší bude, ak zázvor vo vode povaríte, nielen ho ňou zalejete.

Ibištekový čaj

O niečo menej známy, ale o to účinnejší je pri chudnutí čaj z ibišteku. Krásne kvitnúci krík môžete pestovať aj na záhrade a z kvetov neskôr pripraviť zázračný nápoj, ktorá podporuje látkovú výmenu a spaľovanie tukov. Tento čaj kombinujte so škoricou a pite pred každým hlavným jedlom. Kilá sa z tela doslova odplavia.

Mätový čaj

Obdobie mäty je už tu, a tak využite silu tejto bylinky na prípravu lahodného čaju. Jeho popíjanie počas celého dňa vám rozhodne nebude robiť problém, no ak ho chcete využiť v prospech chudnutia, rozhodne si ho servírujte po každom jedle.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok