SaS: Členstvo Slovenska v EÚ je mimoriadne prínosné a prospešné

ta3 tasr
1.5.2023 13:21

Členstvo Slovenska v Európskej únii (EÚ) je v kontexte udalostí, ktoré sa vo svete dejú, mimoriadne prínosné a prospešné. Uviedla to v pondelok opozičná strana SaS pri príležitosti 19. výročia vstupu Slovenska do EÚ.

Najväčším problémom je Matovič, vyhlásil Sulík. SaS vypovedá koaličnú zmluvu
TASR/Martin Baumann

"Vstup Slovenskej republiky do Európskej únie považujem za najdôležitejší míľnik našej novodobej histórie. Pre všetkých, ktorí sa narodili ešte počas komunizmu, predstavoval vstup do EÚ pocit slobody a otvorenosti," skonštatoval predseda strany Richard Sulík.

Podotkol, že k tomuto spoločenstvu možno mať viacero výhrad, no v kľúčových momentoch konáme jednotne a spoločne. "Aj z toho dôvodu je Slovensko na správnej strane, ktorá ponúka našim občanom nádej na lepšiu a úspešnú budúcnosť," doplnil.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja a člen republikovej rady SaS Juraj Droba v tejto súvislosti pripomenul, že cesta do EÚ "nebola jednoduchá". "Slovensko v deväťdesiatych rokoch zápasilo o demokraciu a charakter štátu. O to viac si vážime, že sme už skoro dve dekády členom EÚ, aj keď nie s každým jej krokom súhlasíme. Ale aj o tom je členstvo v širokom spoločenstve demokratických krajín," dodal.

Na Slovensku si pripomíname Deň pristúpenia Slovenskej republiky k EÚ od roku 2011. Do 15-člennej EÚ vstúpilo 1. mája 2004 v rámci jej dovtedy najväčšieho rozširovanie desať nových krajín. Okrem Slovenska aj Cyprus, Česko, Estónsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Malta, Poľsko a Slovinsko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok