Sirtuínová diéta: Za dva týždne naštartujte gén štíhlosti, ale aj mladosti

TA3/zm
7.5.2023 10:00

Vďaka diéte postavenej na vysokom príjme sirtuínov dokážete nielen schudnúť, ale aj omladnúť. A to je teda dokonalá kombinácia.

Sirtuínová diéta: Za dva týždne naštartujte gén štíhlosti, ale aj mladosti
Freepik

O sirtuínoch sa nehovorí tak veľa, pritom je to cesta, ako zhodiť prebytočné kilogramy, ale aj naštartovať gén mladosti.

Čo sú sirtuíny?

Sirtuíny majú na telo úžasný vplyv a v dostatočnom množstve zabezpečia okrem chudnutia aj dostatok energie a mladistvý vzhľad. Potraviny, ktorú túto látku obsahujú, sú tiež bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. No čo je ešte dôležitejšie, zrýchľujú metabolizmus, napomáhajú pri spaľovaní tukov a potláčajú chuť do jedla. A v tom je tajomstvo sirtfood diéty, s ktorou sa do formy dostávajú aj svetové hviezdy.

Sirtuínová diéta, vo svete známa ako Sirtfood diet, spočíva najmä v tom, že je jedálniček zložený predovšetkým z potravín obsahujúcich polyfenoly, ktoré aktivujú v tele enzýmy – sirtuíny a tie zas naštartujú gén štíhlosti. To, že majú vplyv aj na svieži vzhľad a energiu, je perfektný bonus k tomu.

Jedálny lístok

Sirtuínová diéta je bohatá na ovocie a zeleninu. Čučoriedky, jahody, zelené jablká a celkovo ovocie s nižším obsahom fruktózy budete mať na tanieri pravidelne. Rovnako tak zeleninu ako kel, kapustu, rukolu, zeler či petržlen. Počas redukcie váhy si však môžete dovoliť aj čokoládu, no s obsahom kakaa minimálne 85 %. Povolená je aj káva a dokonca si sporadicky môžete dopriať pohár červeného vína. 

Dva týždne

Povolené potraviny sú chutné, ale princíp diéty je náročný v tom, že prvé tri dni môžete prijať len 1000 kalórii. Ideálne je povolené potraviny odšťaviť a prijať ich do tela v podobe džúsov. Ďalšie dva týždne musíte vydržať na troch jedlách denne, ktoré budete zapíjať práve šťavou bohatou na sirtuíny. Tento typ diéty je svetovo známy a na internete je celý zoznam konkrétnych jedál, ktoré si môžete pripravovať a neprekročiť denný limit.

Témy: chudnutie dieťa
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok