Automobilka PSA Peugeot Citroën plánuje prepustiť asi 10 000 tisíc ľudí

TA3, SITA
23.9.2011 14:15

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën plánuje v najbližších týždňoch znížiť vo Francúzsku počet pracovných miest, pretože tempo rastu hospodárstva sa spomaľuje.

Automobilka PSA Peugeot Citroën plánuje prepustiť asi 10 000 tisíc ľudí

V piatok o tom informoval francúzsky denník La Tribune. PSA by mohla počet svojich zamestnancov vo Francúzsku znížiť o 10 %, čo zanemená, že o prácu by prišlo 10 tis. pracovníkov. Všetky pozície, ktoré plánuje spoločnosť zrušiť sú však len dočasné, píše denník La Tribune vo svojom piatkovom vydaní. Podľa informácií denníka Les Echos by sa znižovanie počtu zamestnancov malo dotknúť hlavne tovární Aulnay-Sous-Bois a Melun-Senart, ktoré sa nachádzajú v regióne Paríža.

Bolo by predčasné potvrdiť, či spoločnosť prepustí 10 % svojich pracovníkov, povedal hovorca spoločnosti PSA. Spoločnosť identifikovala 980 pracovných pozícií, ktoré môže teoreticky zrušiť, dodal hovorca. Philippe Varin, šéf francúzskej automobilky, minulý týždeň na frankfurtskom autosalóne informoval, že PSA plánuje znižovať náklady a tiež počet pracovných miest.

PSA má na Slovensku automobilku v Trnave, ktorá je technologicky najnovšou v skupine PSA Peugeot Citroën. Strategická investícia, ktorú francúzsky koncern oznámil v januári 2003, dosiahla do začatia výroby 700 mil. eur. V júni 2006 sa začala výroba modelu Peugeot 207. Už v prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku. Investície do jeho výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok