České turistky precenili svoje sily. V Malej Fatre ich ratovali horskí záchranári

ta3 TASR
29.4.2023 11:21

Horskí záchranári z Malej Fatry zasahovali v piatok (28. apríla) večer nad sedlom Medziholie. Svoje sily tam precenili dve české turistky, ktoré sa nevedeli dostať na chatu na Grúni. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

České turistky precenili svoje sily. V Malej Fatre ich ratovali horskí záchranári
web/hzs.sk

"Dve 34-ročné turistky z Česka sa vybrali z Terchovej cez sedlo Medziholie a Poludňový grúň na chatu na Grúni, kde mali rezervované ubytovanie. Aj keď si trasu podľa mapy naštudovali, podcenili jej dĺžku a časovú náročnosť, navyše si nevšimli označenie uzávery v teréne a dostali sa na žltý turistický chodník - Stohovú skratku, ktorý je uzavretý, a v tme uviazli asi 150 metrov od rázcestia chrbát Stohu," informuje HZS.

Do sedla Medziholie sa záchranári dostali terénnym vozidlom, odtiaľ pokračovali k ženám pešo. Obe boli mierne uzimené a vyčerpané, po zateplení a doplnení energie ich záchranári vystrojili sedacími úväzmi, prilbami a svetlami a pomocou istenia na krátkom lane s nimi zostúpili k autu do sedla Medziholie. Odtiaľ ich zviezli do Domu HZS v Štefanovej.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok