Izrael vykonal raketový útok v Sýrii, tvrdia štátne médiá. Incident si vyžiadal zranených civilistov

ta3 ČTK
29.4.2023 11:05

Izrael podnikol v noci na sobotu raketový útok na ciele v sýrskej provincii Homs. Uviedla to sýrska štátna tlačová agentúra SANA, podľa ktorej boli pri útoku zranení traja civilisti.

Izrael vykonal raketový útok v Sýrii, tvrdia štátne médiá. Incident si vyžiadal zranených civilistov
TASR/AP

Exilová Sýrska organizácia pre ľudské práva (SOHR) oznámila, že podľa jej informácií Izraelčania zasiahli zázemie libanonského hnutia Hizballáh na vojenskom letisku v Homse. Izrael sa k operáciám v Sýrii spravidla nevyjadruje.

Izrael za posledné roky vykonal desiatky útokov proti cieľom v častiach Sýrie ovládaných vládou. Zameriava sa pritom práve na základne skupín napojených na Irán, napríklad na tie využívané šiitskym hnutím Hizballáh, pripomenula agentúra Reuters. Podľa SANA v sobotu sýrska protivzdušná obrana niektoré z izraelských rakiet zostrelila. Niektoré ale dopadli a zasiahli okrem iného čerpaciu stanicu.

Začiatkom mesiaca Izraelčania zaútočili na ciele v Sýrii po tom, čo bolo z jej územia na Izrael vypálených šesť rakiet. K útoku na Izrael sa prihlásila palestínska skupina, ktorá má sídlo v Damasku a je verná sýrskemu režimu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok