Maďarskí socialisti vyzvali Orbána, aby opäť uviedol do prevádzky Malév

TA3
17.2.2013 11:45

Maďarsko platí podľa opozičných socialistov veľmi vysokú daň za to, že vláda premiéra Viktora Orbána pred rokom "priviedla ku krachu" leteckú spoločnosť Malév.

Maďarskí socialisti vyzvali Orbána, aby opäť uviedol do prevádzky Malév

Maďarská socialistická strana (MSZP) v sobotu preto vyzvala premiéra, aby opäť uviedol do prevádzky leteckú spoločnosť, informovala agentúra MTI. Zástupca šéfa socialistickej frakcie v maďarskom parlamente István Józsa na tlačovej konferencii zároveň uviedol, že stroje Malév-u nelietajú už rok, výkonnosť ekonomiky krajiny však zaznamenáva prudký let nadol.

Absencia leteckej spoločnosti spôsobila ťažké straty maďarskej ekonomike, hlavnému mestu, turistickým destináciám, bývalým zamestnancom Malévu a rovnako aj "sebaúcte krajiny", dodal Józsa. Zároveň upozornil na to, že maďarský parlament bude na budúci týždeň v utorok rokovať o správe vyšetrovacej komisie ohľadne Malév-u. MSZP je už teraz toho názoru, že sa spoločnosť má opätovne uviesť do prevádzky, zdôraznil Józsa. K tomu je potrebné preskúmať, na akom trhovom základe, respektíve s akou štátnou podporou môže spoločnosť fungovať, dodal. Ako však pripomenul, oveľa viac argumentov existuje za opätovné uvedenie Malév-u do prevádzky, než proti nemu.

Ak by Orbánova vláda k tomuto kroku nepristúpila, urobila by to MSZP po voľbách, ktoré budú v roku 2014, citovala Józsu agentúra MTI.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok