Slovan zdolal Spartak. V skupine o titul vo Fortuna lige sa tak priebežne dostal na prvé miesto

TA3 TASR
28.4.2023 22:38

Futbalisti Slovana Bratislava zdolali v piatkovom 168. vzájomnom derby Spartak Trnava 1:0. Po triumfe v zápase 7. kola skupiny o titul vo Fortuna lige sa tak priebežne dostali na prvé miesto tabuľky o dva body pred DAC Dunajská Streda. Ten má k dobru nedeľňajší zápas v Podbrezovej. Jediný gól dal v 13. minúte Aleksandar Čavrič z penalty. Trnava je tretia so 17-bodovým mankom na Slovan.

Slovan zdolal Spartak. V skupine o titul vo Fortuna lige sa tak priebežne dostal na prvé miesto
TASR/Michal Svítok

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Gól: 13. Čavrič (z 11 m), ŽK: Lovat - Paur, Bukata, Bolaji, rozhodovali: Gemzický – Vorel, Hrmo, 10.540 divákov

Slovan: Trnovský – Medveděv, Kašia, De Marco, Lovat – Kankava, Kucka – Čakvetadze (90.+2. Agbo), Zmrhal (78. Barseghijan), Green (90.+2. Zuberu) - Čavrič (78. Abubakari)

Spartak: Takáč – Koštrna (46. Procházka), Štetina (46. Kóša), Twardzik (46. Bolaji), Iván – Savvidis (46. Bukata) – Paur (76. Daniel), Štefánik, Oseni, Azevedo – Ristovski


Viac akcie priniesol prvý polčas, v ktorého úvode boli aktívnejší domáci. Skóre otvoril v 13. minúte z pokutového kopu Čavrič - svoju strelu umiestnil do ľavého dolného rohu brány a postaral sa o jediný gól stretnutia. Do prestávky prišlo na oboch stranách už len k dvom veľkým šanciam. Súčasťou tej domácej bol opäť Čavrič, keď prekazil rozohrávku Spartaka a do úniku poslal Giorgiho Čakvetadzeho.

Na druhej strane vzápätí mieril tesne nad Azeez Oseni. Aj v úvode druhého dejstva bol aktívnejší Slovan, nič na tom nezmenilo ani štvornásobné striedanie v defenzíve Trnavy. Následne sa hra, podobne ako v prvom polčase, upokojila. Do konca zápasu prišlo k niekoľkým útočným epizódkam v podaní hostí, na druhej strane zaváhal pred odkrytou bránou Jurij Medveděv. Zaujímavosťou boli retro dresy, ktoré zvolili obe strany pri príležitosti oslavy 30 rokov najvyššej slovenskej súťaže.

"Belasí" sa museli v derby zaobísť bez kapitána Vladimíra Weissa ml., ktorý mal svalové problémy a pásku za neho prevzal Vernon De Marco. Do konca sezóny zostávajú tri kolá a so svojím najväčším súperom v boji o titul si Slovan zmeria sily budúcu nedeľu v Dunajskej Strede. Najbližší zápas ho však čaká v pondelok, keď nastúpi v repríze piatkového derby proti Spartaku vo finále Slovnaft Cupu. Zápas je na programe o 15.00 h na pôde obhajcu titulu, ktorý vlani vyhral práve na pôde Slovana 2:1 po predĺžení.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok