Zmluvy v súvislosti s obnovou nemocníc sa podpíšu po zapracovaní pripomienok

ta3/TASR
28.4.2023 16:20

Zmluvy na čerpanie peňazí z plánu obnovy na obnovu nemocníc sa majú podpísať po zapracovaní pripomienok. Vzišli z oboch strán a obe s nimi súhlasili. Potvrdilo to Ministerstvo zdravotníctva SR po piatkovom rokovaní s úspešnými uchádzačmi.

nemocnica.jpg
TA3

"Predmetom stretnutia boli obsahové či formálne náležitosti zmlúv o čerpaní finančných prostriedkov. K ich podpisu bude možné pristúpiť po zapracovaní pripomienok, ktoré vzišli z oboch strán a s ktorými obe strany vyjadrili súhlas," spresnil rezort.

Na piatkovom stretnutí sa zúčastnili štátny tajomník rezortu Michal Palkovič, zástupcovia sekcie plánu obnovy a odolnosti, právne oddelenie ministerstva a zástupcovia úspešných uchádzačov.

Ministerstvo bolo podľa vlastných slov iniciátorom stretnutia. "Táto iniciatíva vzišla počas minulotýždňového online stretnutia a jeho cieľom je urýchliť proces zazmluvňovania úspešných uchádzačov," dodal.

Zmluvy na čerpanie peňazí sa zatiaľ podpíšu so siedmimi nemocnicami - v Poprade, Leviciach, Spišskej Novej Vsi, Bardejove, Skalici, Zvolene a Bojniciach. Financie malo podľa pôvodného vyhodnotenia úspešných žiadateľov výzvy získať osem nemocníc. V súčasnosti sa ešte preveruje žiadosť nemocnice v Čadci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok