Vlček čelí obvineniu z vraždy exmanželky. Jej telo mal rozpustiť v kyseline

ta3/TASR
28.4.2023 10:17

Obvineniu z vraždy čelí Miroslav Vlček, ktorý si mal v roku 2016 z pomsty objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju tam mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Stíhaný je vo väzbe. Úrad špeciálnej prokuratúry o tom informoval na sociálnej sieti.

putá zatknutie obžalovaný odsúdený ilu 1140 px (TASR/AP)
TASR/AP

Miroslav Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. "Krajský súd v Trnave 18. apríla vyhovel sťažnosti špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania v neprospech odsúdeného," priblížila prokuratúra.

V rovnaký deň bolo Vlčkovi doručené uznesenie o vznesení obvinenia pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy exmanželky. Po usmrtení mal jej telesné pozostatky rozpustiť v sude s kyselinou.

Plastový sud bol podľa prokuratúry nájdený v sklade vo Veľkých Ripňanoch v júni 2021 na základe príkazu špeciálneho prokurátora na prehliadku týchto priestorov. Príkaz bol vydaný v súvislosti s prípadom rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti, kde je stíhaný aj Vlček. "A to za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a za pokračovací obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmov z trestnej činnosti," podotkli z ÚŠP.

V plastovom sude bol zaistený fotokompozitný materiál (zubné plomby). Znaleckým skúmaním bol podľa prokuratúry s istotou stotožnený so stomatologickými výplňami, ktoré boli použité pri ošetrení chrupu poškodenej. "Vyhovenie návrhu na obnovu konania odstránilo prekážku veci rozhodnutej a umožnilo vzniesť obvinenie M. V. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy," dodali.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok