Polícia vyšetruje podvod. Falošná právnička vylákala od seniorky 100-tisíc eur

ta3/TASR
27.4.2023 16:58

Polícia vyšetruje prípad, pri ktorom falošná právnička vylákala od 69-ročnej seniorky 100 000 eur. Policajti začali trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva. Na sociálnej sieti o tom informovala bratislavská krajská polícia. Seniorka z obavy o život svojej dcéry odovzdala hotovosť v igelitovej taške neznámemu mužovi.

Polícia vyšetruje podvod. Falošná právnička vylákala od seniorky 100-tisíc eur
Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia priblížila, že neznáma páchateľka vystupujúca ako právnička kontaktovala poškodenú, ktorej oznámila, že jej dcéra zapríčinila dopravnú nehodu. "Falošná právnička upozornila seniorku, nech v žiadnom prípade o tejto udalosti nikomu nehovorí, aby jej dcéra nešla do väzenia. Taktiež jej dala opakovane k telefónu ženu, ktorá sa vydávala za seniorkinu dcéru. Vytvárajúc časový nátlak na seniorku, právnička dodala, že je potrebné čo najskôr zaplatiť za seniorkinu dcéru kauciu," priblížili policajti.

Falošná právnička dala seniorke pokyn, aby peniaze odovzdala osobe, ktorá ich pred jej domom prevezme. Po odovzdaní peňazí neznámemu mužovi zatelefonovala seniorka svojej dcére a zistila, že nemala žiadnu dopravnú nehodu.

Polícia opätovne vyzýva seniorov, aby boli obozretní voči neznámym osobám, ktoré ich telefonicky kontaktujú a žiadajú od nich peniaze, a aby si skutočnosti v telefonickom rozhovore s neznámou osobou ihneď overili u svojich príbuzných alebo iných osôb, ktorým dôverujú. Policajti tiež vyzývajú seniorov, aby nevyberali svoje finančné úspory pre cudzie osoby zo svojich účtov a nedávali peniaze osobám, ktoré nepoznajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok