Brit Froome víťazom okolo Ománu

TA3 TASR
16.2.2013 21:08

Peter Velič neobhájil celkové prvenstvo na etapových pretekoch okolo Ománu. Cesty na blízkom východe ovládol tentoraz britský cyklista Christopher Froome.

Brit Froome víťazom okolo Ománu
SITA

Britský cyklista tímu Sky Chris Froome zaznamenal životný úspech, keď sa v konkurencii hlavných adeptov na triumf na Tour de France stal víťazom pretekov Okolo Ománu a premiérovo v kariére triumfoval na etapovom podujatí.

Najrýchlejší čas v záverečnej 6. etape, ktorá viedla z Hawit Nagam do Matrah Corniche (144 km), dosiahol Francúz Nacer Bouhanni z tímu FDJ, druhý skončil Matthew Harley Goss (Orica GreenEdge) a tretí došpurtoval do cieľa Taylor Phinney (BMC Racing). Froome sa stal celkovým víťazom Okolo Ománu s náskokom 27 sekúnd pred Španielom Albertom Contadorom (Team Saxo-Tinkoff), ešte o ďalších dvanásť sekúnd späť skončil Cadel Evans z Austrálie (BMC Racing Team).

Slovenský jazdec Peter Velits ako obhajca titulu obsadil v celkovej klasifikácii 20. priečku so stratou 3:02 min na víťaza. Štyri etapy s dvoma triumfami v nich odjazdil aj jeho krajan Peter Sagan, ktorý však pre chorobu odstúpil pred piatou etapou. "Tieto preteky boli ako každé iné s tým rozdielom, že som tu minulý rok vyhral, takže mnoho ľudí malo veľké očakávania. Nemôžem povedať, že som s umiestnením a formou úplne sklamaný. Beriem to tak, ako to ide. Cítim, že ešte nie som na sto percent pripravený. Verím, že ďalším sústredením to doladím," povedal pre stránku cycling-info.sk P. Velits.

Výsledky - 6. etapa (Hawit Nagam - Matrah Corniche, 144 km): 1. Nacer Bouhanni (Fr./FDJ) 3:24:20 h, 2. Matthew Harley Goss (Austr./Orica GreenEdge), 3. Taylor Phinney (USA/BMC Racing), 4. Elia Viviani (Tal./Cannondale), 5. Borut Božič (Slovin./Astana), 6. Daryl Impey (JAR/Orica GreenEdge) ..., 68. Peter VELITS (SR/OmegaPharma Quick Step) všetci rovnaký čas ako víťaz

Celkové poradie: 1. Christopher Froome (V.Brit./Sky) 23:28:33 h, 2. Alberto Contador Velasco (Šp./Team Saxo-Tinkoff) +27 s, 3. Cadel Evans (Austr./BMC Racing Team) +39 ..., 20. P. VELITS +3:02 min

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok