Tak takto?!: Hrozí, že nemocnice nebudú mať na výplaty pre zamestnancov, varuje viceprezident ANS

ta3/Patrik Mindžák
26.4.2023 14:34

Asociácia nemocníc Slovenska žiada ďalšie peniaze na dofinancovanie zdravotníctva. Hrozí totiž, že ústavné zdravotnícke zariadenia nebudú mať financie na platy pre zamestnancov. V relácii Tak takto?! o tom porozprával viceprezident asociácie Igor Pramuk.

tak_takto_116.jpg
TA3

"Zdravotné poisťovne chápu a rešpektujú vyhlášku, ale hovoria to, že peniaze na dlhodobé financovanie zdravotníctva v rozsahu, ako ukladá vyhláška, nemajú," uviedol Pramuk s tým, že sa zmluvy podpíšu, ale o dva-tri mesiace sa môžu spoločne stretnúť, lebo to nedokážu zaplatiť.

Pracovníkom v nemocniciach hrozí o niekoľko mesiacov pre nedostatok finančných prostriedkov to, že nedostanú výplaty. "Preto apelujeme, aby sa kompetentné inštitúcie pozreli na skutkový stav a či bude dostatok zdrojov, aby sme našim zamestnancov vedeli platiť ich oprávnené zákonné nároky."

Ohľadom prerozdeľovania financií jednotlivým nemocniciam na Slovensku vedomosť mal, nijako však do toho nezasahoval, keďže na to nemá dosah. "Prideľovali sa body za kritéria, ktoré sa určili. Podľa toho vznikol rebríček úspešných a menej úspešných projektov," dodal Pramuk.

Celú reláciu Tak takto?! s Igorom Pramukom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok