K slovenskej reprezentácii sa pripojili Chromiak a aj posila zo Zvolena. Odchádza Golian

ta3 TASR
26.4.2023 10:49

Do kádra slovenskej hokejovej reprezentácii na kempe v Trenčíne sa v stredu 26. apríla pripojili útočníci Martin Chromiak a Maroš Jedlička. Naopak, tím opustil obranca Andrej Golian, ktorého vyradila zlomenina v pravom zápästí.

M. Chromiak priletel z Los Angeles v utorok večer. Z letiska sa presunul domov do Trenčína a v stredu sa hlásil trénerom na dopoludňajšom tréningu. Maroš Jedlička mal pôvodne prísť až budúci týždeň. Na základe rozhodnutia trénerského štábu sa zapojil do prípravy už v stredu. 

Reprezentačný káder musel opustiť Golian. Počas utorňajšieho tréningu nešťastne spadol a zlomil si kostičku v pravom zápästí. "Veľmi nás to mrzí. Nikdy nechcete, aby sa hráč zranil, tobôž nie v tréningu. Andrej sa prezentoval dobrými výkonmi, drel a mal veľkú šancu prepracovať sa na majstrovstvá sveta. Žiaľbohu, stalo sa. Je nám to ľúto," povedal pre hockeyslovakia.sk asistent trénera Peter Frühauf.

Do konca týždňa neplánuje vedenie reprezentácie ďalšie zmeny. Od začiatku budúceho však predbežne počíta s príchodom útočníka Miloša Kelemena, ktorý sa počas utorka presunul zo zámoria na Slovensko.

"Oficiálne ho ešte nemôžeme potvrdiť, doťahujeme posledné detaily v administratívnom procese. Ak však pôjdu veci hladko, budúci utorok by sme ho mohli privítať na tréningu," doplnil Frühauf.

Slovákov čaká koncom týždňa prípravný dvojzápas s Nemeckom. V piatok 28. apríla od 17.30 h nastúpia proti súperovi v Žiline, o deň neskôr už od 14.30 v Trenčíne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok